Η Βόρεια Κορέα δείχνει τα δόντια της στη Δύση – Δοκίμασε νέο πύραυλο τύπου κρουζ

Η Βόρεια Κορέα δείχνει τα δόντια της στη Δύση – Δοκίμασε νέο πύραυλο τύπου κρουζ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε έναν νέο πύραυλο τύπου κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα στις ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το κρατικό Μέσο Ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχής, αναφέροντας ότι οι πύραυλοι είναι «ένα στρατηγικό όπλο μεγάλης σημασίας».

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Οι ΗΠΑ σε δήλωση τους είπαν ότι οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι πέταξαν 1,500 χιλιόμετρα και συνιστούν «απειλή» για τις γειτονικές χώρες.
Ο Ιάπωνας γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν «ανήσυχη» από τις εκθέσεις και θα συνεχιστεί η συνεργασία και η παρακολούθηση της καταστάσεως με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Γιατί τώρα οι δοκιμές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές των πυραύλων πραγματοποιήθηκε από μία μέρα πριν συναντηθούν οι διαπραγματευτές και οι αξιωματούχοι για τη πυρηνική ενέργεια από τις ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Η συνάντηση των τριών μερών έχει ως στόχο την άρση του αδιεξόδου με την Βόρεια Κορέα.

Τι είναι το νέο όπλο

Η δοκιμή των πυραύλων κρουζ σηματοδοτεί μία σημαντική προώθηση στην οπλική τεχνολογία για την Β. Κορέα. Αφού με αυτούς τους πυραύλους η Β. Κορέα θα έχει τη δυνατότητα πλήγματος τόσο εναντίον της Νότιας Κορέας όσο και της Ιαπωνίας.

Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι αντιπυραυλικές άμυνες της Νότιας Κορέας ή της Ιαπωνίας θα έχουν τη δυνατότητα ανάσχεσης του συγκεκριμένου πυραύλου.

Πηγές: Guardian, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter