Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Βόρεια Μακεδονία, μετά τη νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή επίθεση κατά μέλους της βουλγαρικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία που είναι και γραμματέας του βουλγαρικού συλλόγου στην πόλη Οχρίδα, από τρεις πολίτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μίλκοφ δήλωσε απόψε ότι ο Βούλγαρος πρέσβης στα Σκόπια, Άνγκελ Ανγκέλοφ ανακαλείται στη Σόφια λόγω της «σοβαρής κατάστασης» που επικρατεί στη Βόρεια Μακεδονία, όσον αφορά στα δικαιώματα των Βουλγάρων στη γειτονική χώρα.

Ο Νικολάι Μίλκοφ συμπλήρωσε ότι ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια θα παραμείνει στη βουλγαρική πρωτεύουσα έως ότου, όπως είπε, η Σόφια δεν δει απτά σημάδια αλλαγής της συμπεριφοράς των Σκοπίων.

Ο Μίλκοφ, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλγαρικής Βουλής, στην οποία ενημέρωσε για την πορεία και τη νέα όξυνση στις σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η Σόφια το “βέτο” για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter