H Westnet επεκτείνεται στην Πολωνία

H Westnet επεκτείνεται στην Πολωνία

Η Westnet ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Πολωνική αγορά με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας στην Πολωνία, WESTNET DISTRIBUTION POLAND sp. z o.o.

Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα για πάνω από 15 χρόνια και τη σημαντική επέκτασή της στην Κύπρο το 2017 καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της Κυπριακής αγοράς με τοπική παρουσία, η Westnet κάνει τώρα ένα νέο μεγάλο βήμα με το άνοιγμα στην Πολωνία, σε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή αγορά.

Η παρουσία της εταιρείας στην Πολωνία ξεκινάει με την εμπορική δραστηριότητα των καταναλωτικών μπαταριών, στοχεύοντας στην αύξηση των μεριδίων αγοράς σε μια προϊοντική κατηγορία που η Westnet επιδεικνύει ισχυρό αποτύπωμα τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, η Westnet αποτελεί τον κορυφαίο διανομέα καταναλωτικών μπαταριών Toshiba παγκοσμίως και αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, γεγονός που αντανακλά την έντονη εξωστρέφεια και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα επέκταση εντάσσεται στο στρατηγικό  σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη σε νέες γεωγραφίες, με στόχο να προσφέρει και στους Πολωνούς πελάτες της την προστιθέμενη αξία που την έχει καταστήσει έναν αξιόπιστο συνεργάτη σε περισσότερες από 60 χώρες στην ΕΜΕΑ.

Παράλληλα, αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της μέσα από τις συνέργειες που θα προκύψουν στις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Με ανταγωνιστικά προϊόντα, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας κι εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, όραμα της Westnet είναι να οδηγεί τις εξελίξεις στην εμπορία και διανομή προϊόντων και υπηρεσιών, αναπτύσσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους συνεργάτες της.

Ο γενικός διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, δήλωσε σχετικά: «Η μακρόχρονη ανοδική πορεία μας και η ισχυρή θέση μας στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά επιβεβαιώνουν την επιτυχία των στρατηγικών μας επιλογών. Τώρα, συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, επενδύοντας στην ανάπτυξη σε νέες αγορές στο εξωτερικό. Πιστεύουμε στη δυναμική της Πολωνικής αγοράς και πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συνεργάτες μας, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους και συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους».

Η εταιρεία

Η Westnet, εταιρεία του ομίλου Olympia (ο οποίος είχε μακρόχρονη παρουσία στην αγορά της Πολωνίας μέσω του τηλεπικοινωνιακού παρόχου PLAY), κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη δραστηριότητά της να εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει μεγάλους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς, όπως καταναλωτικές μπαταρίες Toshiba, προϊόντα και λύσεις HP Inc., HP Enterprise, Huawei, Microsoft, Checkpoint, Lenovo, Canon, LG, Samsung, Logitech, Corsair, Philips, Eset, Creative, D-Link, TP-Link, MSI, PFU, ενώ κατέχει κι αποκλειστικά συμβόλαια διανομής με κατασκευαστές όπως Asus, Sharp, Fujitsu, Hitachi, Fitbit, AUX, Amica και Trust.

Η Westnet δραστηριοποιείται με τρεις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες: α) IT & Technology, β) Energy Solutions, γ) Home Appliances.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 ως διανομέας προϊόντων πληροφορικής και το 2012 επεκτάθηκε στην αγορά του mobility με smartphones και tablets. Το 2015, αναπτύχθηκε στην αγορά των accessories, των περιφερειακών, των tech toys και του gaming ενώ το 2016 εισήλθε και στην αγορά των τηλεοράσεων.

Το 2018 διεύρυνε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με την προσθήκη των οικιακών συσκευών αλλά και των καταναλωτικών μπαταριών. Το 2019 επεκτάθηκε στις κατηγορίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτύωσης, το 2020 στις κατηγορίες cyber security και unified communication ενώ από το 2021 αναπτύσσει την προϊοντική κατηγορία του κλιματισμού.

Τα κεντρικά γραφεία της Westnet βρίσκονται στην Αθήνα, στη Νέα Κηφισιά, ενώ η εταιρεία διατηρεί γραφεία και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 λειτουργεί και στην Κύπρο, καλύπτοντας τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς με τοπική παρουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter