Η WIND με το kids@safety φέρνει το Μουσείο Μπενάκη στους μαθητές της Ανάφης

Η WIND με το kids@safety φέρνει το Μουσείο Μπενάκη στους μαθητές της Ανάφης

Ψηφιακή ξενάγηση στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» του Μουσείου Μπενάκη

Διαδικτυακή παρουσίαση στους μαθητές του νησιού της Ανάφης στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά», διοργάνωσαν η WIND Ελλάς και το Μουσείο Μπενάκη με αφορμή την 25η Μαρτίου. Είναι η δεύτερη δράση που πραγματοποιεί η WIND στο νησί της Ανάφης, στο πλαίσιο του kids@safety, πλατφόρμας που προετοιμάζει τους ψηφιακούς πολίτες του αύριο. Οι μαθητές «βίωσαν» τις δυνατότητες της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας κάνοντας μια εικονική «εκδρομή» και αποκτώντας πρόσβαση σε μια εμπειρία τέχνης και ιστορίας από το νησί τους.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης «1821 Πριν και Μετά», που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank το 2021 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τους επιμελητές της, ιστορικούς Τάσο Σακελλαρόπουλο, υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, και Μαρία Δημητριάδου, υπεύθυνη των συλλογών των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, αντίστοιχα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν εικονικά σε διάφορες πτυχές 100 χρόνων Ιστορίας (1770–1870) και να γνωρίσουν σπουδαίες στιγμές του Αγώνα και αθέατες όψεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας μέσα από μια ειδικά προσαρμοσμένη διαδραστική αφήγηση. Οι επιμελητές της έκθεσης στην περιήγηση αυτή εστίασαν σε τομείς όπως η καθημερινή ζωή, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ήρωες της εποχής.

«Η γενναιόδωρη χορηγία του εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών υποδομών του Μουσείου Μπενάκη από τη WIND Ελλάς, υποστηρίζει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους στόχους του ιδρύματος: την προστασία και διασπορά σε κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού του περιεχόμενου των συλλογών του μέσα από κάθε δίαυλο επικοινωνίας και έκθεσης. Η εικονική περιήγηση στην έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στους μαθητές της Ανάφης φέρνει το Μουσείο Μπενάκη στην Ανάφη και τους μαθητές του στο Μουσείο μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η πιο σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας.», δήλωσε ο Νίκος Τριβουλίδης, Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης του Μουσείου Μπενάκη.

 «Με στόχο να προετοιμάσουμε τους ψηφιακούς πολίτες του αύριο οφείλουμε να τους δείχνουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνολογίας. Οι «εικονικές εκδρομές», όπως αυτή που διοργανώσαμε με το Μουσείο Μπενάκη στην Ανάφη, είναι ένας νέος τρόπος για να αποκτήσουν πρόσβαση παιδιά αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών σε συμπληρωματική εκπαίδευση και ερεθίσματα. Τα δίκτυα νέας γενιάς στηρίζουν δράσεις που «ταξιδεύουν εκτός τειχών» και είναι προσβάσιμες παντού και από όλους.», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter