Η «Ωκεανίς» έρχεται αλλά πιο ήρεμη – Στον θερμό τομέα η Αττική

Η «Ωκεανίς» έρχεται αλλά πιο ήρεμη – Στον θερμό τομέα η Αττική

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο, έρχεται στη χώρα πιο ήρεμη απ’ ότι την περιμέναμε και όχι σαν το χειρότερο χιονιά της δεκαετίας όπως παρουσιαζόταν από ορισμένους μέχρι τώρα. 

Όπως αναφέρει το meteo.gr, βάσει των στοιχείων το πρωί της Παρασκευής, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (άνω των 10°C κατά τόπους) οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 23/02 μέχρι περίπου τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 24/02 τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την «Ωκεανίδα» από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019, και προγνωστικοί χάρτες χιονοκάλυψης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έως και το πρώτο μισό της Κυριακής.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης περιμένουμε χιονοπτώσεις με χιονόστρωση.

Στον θερμό τομέα η Αττική

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η Αττική θα βρεθεί στον θερμό τομέα της Ωκεανίδας. Κατά συνέπεια οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Επιπρόσθετα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, το διήμερο Σάββατο 23/02 – Κυριακή 24/02, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο (βορειοανατολικοί) καθώς επίσης στο Ιόνιο και στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας (από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter