Η Χαμάς χάκαρε τα κινητά Ισραηλινών στρατιωτών με γυναικείες φωτογραφίες ως «δόλωμα»

Η Χαμάς χάκαρε τα κινητά Ισραηλινών στρατιωτών με γυναικείες φωτογραφίες ως «δόλωμα»

Έναν ευφάνταστο τρόπο για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων δεκάδων Ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το BBC.

Η Χαμάς είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να χακάρει τα κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών στρατιωτών, ωστόσο οι απόπειρές της δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Χρειάστηκε να προχωρήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο που ενέπλεκε fake προφίλ και εφαρμογών γνωριμιών.

Αρκετοί στρατιώτες είδαν στα κινητά τους να έρχονται μηνύματα που περιελάμβαναν φωτογραφίες νεαρών εμφανίσιμων γυναικών, οι οποίες τους «καλούσαν» να εγκαταστήσουν μία εφαρμογή που λειτουργούσε ως… Δούρειος Ίππος και έδινε στη Χαμάς τον έλεγχο των δεδομένων των κινητών των ανυποψίαστων στρατιωτών.

Για να γίνουν πειστικοί και να επιτύχουν τον σκοπό τους, οι χάκερ υποδύθηκαν τον ρόλο γυναικών που δεν μιλούσαν καλά εβραϊκά, δικαιολογώντας την προφορά τους και καλούσαν τους Ισραηλινούς να εγκαταστήσουν στο κινητό τους μία εφαρμογή που θα επέτρεπε και στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν φωτογραφίες «πικάντικου» περιεχομένου.

Μέσω του λινκ της εφαρμογής, το κινητό του εκάστοτε χρήστη ήταν εκτεθειμένο στη Χαμάς η οποία συνέχισε αυτή την πρακτική για μήνες. Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι είχαν ανακαλύψει το τι συμβαίνει αλλά άφησαν το θέμα να εξελιχθεί ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις των χάκερ της Χαμάς.

Παρά τις οδηγίες του υπουργείου Αμύνας του Ισραήλ προς τους στρατιώτες για συνετή χρήση των smartphones τους, οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να εισχωρήσουν σε δεκάδες εξ αυτών, αποσπώντας πολύτιμες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ορισμένες φωτογραφίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter