Η Ξάνθη σόκαρε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-2)!

Η Ξάνθη σόκαρε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-2)!

Τρομερή στο β’ μέρος η Ξάνθη χτύπησε δύο φορές στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και την βύθισε στην εσωστρέφεια της. Οι Ακρίτες πήραν μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1 κι έβαλαν την Ενωση σε περιπέτειες…Το αποτέλεσμα αυτό βάζει σε πολύ δύσκολη θέση πλέον τον Πορτογάλο τεχνικό της ΑΕΚ, τον Μιγκέλ Καρντόσο που πλέον μετράει ώρες για την απόλυση του…

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ χωρίς όμως να βρει στόχο. Και σα να μην έφθανε αυτό ήρθε η ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζεράλδες για σκληρό μαρκάρισμα που άφησε την Ενωση με δέκα παίκτες στο 34’ και άλλαξε τη μορφή του ματς!

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η ΑΕΚ παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ήταν αυτή που πίεζε για το γκολ με την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Ο Καρντόσο έριξε στο ματς τον Λιβάγια αντί του αρνητικού και πάλι Βέρντε και οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν πλέον πολλούς κινδύνους στην περιοχή των φιλοξενούμενων…

Κι ενώ η ΑΕΚ πίεζε για το γκολ, ήρθε η ψυχρολουσία στο 67’ καθώς η Ξάνθη ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ για το 0-1! Ο Μπαξεβανίδης έδωσε στον Στάνγκεον, αυτός έκανε το γύρισμα με τον Μπάρκα να διώχνει προσωρινά και τον Αμορίμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά. Το γκολ αυτό έβαλε «φωτιά» την εξέδρα και φόρτισε ακόμη πιο πολύ το ήδη κακο κλίμα στον «δικέφαλο», με τους φίλους των γηπεδούχων να φωνάζουν το σύνθημα… «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ»!

Το γκολ της Ξάνθης αποσυντόνισε εντελώς την ΑΕΚ και δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και αποτελείωσαν την Ενωση… Ο Μπαριέντος βρήκε τον κενό χώρο και βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και με άψογο πλασέ έγραψε το 0-2!

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 90 με σουτ του Ολιβέιρα μετά από ασίστ του Μάνταλου. Ένα γκολ που μπήκε εν μέσω αποδοκιμασιών των φίλων του «δικεφάλου»…

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος κιτρίνισε τους Ντουρίσκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ζεράλδες (δύο), Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Σβάρνα και στον προπονητή της Ξάνθης Ραμίρεθ.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Χουλτ, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες (83’ Αλμπάνης)), Κρίστισιτς (74’ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε (58’ Λιβάγια), Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41’ Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60’ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στούργκεον, Μπαριέντος, Τερκί, Ρενέλα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter