Σκάνδαλο Novartis ασκήσεις ισορροπίας για την Χαριλάου Τρικούπη για την παραποίηση εγγράφου του FBI

Σκάνδαλο Novartis ασκήσεις ισορροπίας για την Χαριλάου Τρικούπη για την παραποίηση εγγράφου του FBI

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο ημέρες, μετά τις αποκαλύψεις για παραποίηση εγγράφου της υπόθεσης Novartis με απαλοιφή του ονόματος του πρώην υπουργού και βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου για να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, το περιεχόμενό της είναι έτσι δομημένο που να έχει αντικυβενρητική αιχμή προς το υπουργείο Εξωτερικών και να κρατά εσωκομματικές ισορροπίες, και προς την πλευρά των Λοβερδικών.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (3.6.2022) υπήρχαν τοποθετήσεις από τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ». Όμως αργά το απόγευμα της Παρασκευής εκδόθηκε γραπτή δήλωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζο, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, όπως επισημαίνεται. Εκφράζεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και προβάλλεται ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υπόθεση Novartis.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι ρίχνει το μπαλάκι στο υπουργείο Εξωτερικών με αιχμές. Παράλληλα, υπάρχει μια ανάλυση που – σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτελεί ένδειξη πιέσεων από πλευράς Λοβερδικών- δίνει σχετική «κάλυψη», μια και σημειώνεται ότι το έγγραφο «έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα».

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη είναι η εξής: «Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σημείωσε: Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι η μόνη αρμόδια να συνεχίσει την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν.

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ανεχόμαστε καμία σκιά. Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου το οποίο, όμως, έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter