Η χειρότερη κυβέρνηση, τη δυσκολότερη ώρα

Η χειρότερη κυβέρνηση, τη δυσκολότερη ώρα

Τα μαύρα σύννεφα της κρίσης πυκνώνουν επικίνδυνα πάνω από την Ελλάδα.

Η αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δέχεται απανωτά κτυπήματα εκ των έσω.

Τα στοιχεία για το α’ πεντάμηνο του 2020 που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών είναι καταστροφικά. Το πρωτογενές έλλειμμα έφτασε σε επίπεδα μαμούθ, στα 4,8 δις. ευρώ, όταν ο στόχος ήταν πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ.

Τα τόσο πολυδιαφημισμένα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσαν με στομφώδη τρόπο οι Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Την έστειλαν σε βαθειά ύφεση. Ο τουρισμός, η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, είναι κλινικά νεκρός. Όσες επικοινωνιακές φιέστες και αν κάνει ο πρωθυπουργός στη Σαντορίνη και όσα αεροπλάνα και «πλένουν» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πάνω από το 60% των ξενοδοχείων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο ενώ για τον κλάδο της εστίασης τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Η Morgan Stanley μόλις χθες στην έκθεσή της κάνει λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 11% το 2020, ενώ στα επίπεδα πριν από την πανδημία η Ελλάδα προβλέπεται να φτάσει το 2022.

Και έρχεται και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα να στείλει κυριολεκτικά αδιάβαστους τους «άριστους» οικονομολόγους του Κυριάκου. Την ακούμε λοιπόν να λέει κάτι που ελάχιστοι επικεφαλής του Ταμείου έχουν τολμήσει: «Ξοδέψτε όσο μπορείτε. Βεβαιωθείτε απλά για τον τρόπο με τον οποίο δαπανούνται τα χρήματα».

Δηλαδή προτρέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκρατηθεί η κατρακύλα της οικονομίας την οποία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα greek logistics στα οποία επιδίδονται τα στελέχη της πλατείας Συντάγματος.

Τις συνέπειες του δήθεν προγράμματος τις είδε ο πρωθυπουργός στη Σαντορίνη, όπου το σύνολο των απασχολουμένων στον τουρισμό του ζητούσαν να πάρει μέτρα.

Αλλά αυτός φαίνεται ότι στο μυαλό του έχει το ταξίδι στο Ισραήλ όπου μεταβαίνει συν γυναιξί και τέκνοις για κάτι που δεν το λες και επίσημη επίσκεψη.

Για ακόμη μια φορά γίνεται φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφορεί για την καταστροφή και φτωχοποίηση που επιφέρει η πολιτική του στη χώρα και ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά του συμφέροντα.

Και είναι τόσο απορροφημένος από αυτό, που δεν βλέπει την κατρακύλα που έχει πάρουν λόγω των πράξεών του τα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά του ομοϊδεάτη του Τραμπ. Ας όψεται! 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter