Η «Χιόνη» αγριεύει – Πότε θα φτιάξει ο καιρός

Η «Χιόνη» αγριεύει – Πότε θα φτιάξει ο καιρός

Νέα υποτροπή αναμένεται να παρουσιάσει η κακοκαιρία “Χιόνη” το διήμερο Παρασκευή 15/02 – Σάββατο 16/02, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 17/02, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και ενδεχομένως χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/02.

Τονίζεται ότι από αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές, επηρεάζονται εκ νέου σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Στο χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/02.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα 9 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο 16/2/2019:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019. Επισημαίνεται ότι στη Βόρεια και κυρίως στη Δυτική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά ισχυρά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νησιού και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα. Στην αρχή της ημέρες παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρα σε πεδινά τμήματα της Θράκης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11, στην Ήπειρο από 7 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη του Αιγαίου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή 15/2/2019:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα γύρω ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και στη Θράκη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις που το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και κατά διαστήματα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 που από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: meteo.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter