Η ξηρασία «χτυπά» και την Ελβετία – Τέσσερις λίμνες με ιστορικά χαμηλή στάθμη

Η ξηρασία «χτυπά» και την Ελβετία – Τέσσερις λίμνες με ιστορικά χαμηλή στάθμη

Στερεύουν οι πηγές γλυκού νερού της Ελβετίας, καθώς σε τέσσερις μεγάλες λίμνες της χώρας καταγράφεται η χαμηλότερη στάθμη νερού στην ιστορία της χώρας για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνει πως οι  λίμνες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την ανομβρία είναι οι Κωνσταντία, Τεσσάρων Καντονιών ή Λουκέρνη, Λουγκάνο και Βάλεν. Ο όγκος του νερού που χύνεται στον Ρήνο και ο οποίος πηγάζει από τις ελβετικές Άλπεις, δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο λίγος για Αύγουστο.

«Υπάρχει μια κατάσταση χαμηλής στάθμης στην Ελβετία, κυρίως στο κεντρικό οροπέδιο και νότια του Τιτσίνο», του ιταλόφωνου τμήματος της χώρας, δήλωσε σήμερα η Μισέλ Ομπερχάνσιλ, αξιωματούχος της υπηρεσίας δεδομένων το τμήματος υδρολογικών πληροφοριών του ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό καλοκαίρι έχει υπάρξει ιδιαίτερα θερμό για τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ μία σειρά από χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και η Ελλάδα μεταξύ άλλων έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, τρομερά κύματα καύσωνα και φαινόμενα παρατεταμένης ξηρασίας, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα τη στέρευση του ποταμού Τάμεση.

Πηγή: Εuronews, BBC

Διαβάστε επίσης: Η κλιματική αλλαγή φέρνει σε κατάσταση ξηρασίας τη Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter