Η Χούντα δεν τελείωσε, μας κυβερνά…

Η Χούντα δεν τελείωσε, μας κυβερνά…

Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμάμαι τον Άδωνη να υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο, «παραμύθι» που αναπαράγουν χρόνια τώρα οι απανταχού ακροδεξιοί, ανεξάρτητα σε ποιον πολιτικό φορέα ανήκουν. Το αν μερικά χρόνια αργότερα, φορώντας το κουστούμι, της Νέας Δημοκρατίας, επιδόθηκε σε κωλοτούμπα, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

*** «Το Πολυτεχνείο είναι ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα. Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο, ούτε ένας», έλεγε με στόμφο ιστορικού ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν μερικά χρόνια και συμπλήρωνε: «Για να στοιχειοθετηθεί ο μύθος περί Πολυτεχνείου τι έκαναν; Πήραν το δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας εκείνων των ημερών, της προηγούμενης, ανήμερα και της επομένης και όποιος πέθανε στην Αττική από οποιαδήποτε αιτία έγινε νεκρός δήθεν από ελεύθερους σκοπευτές κι από αστυνομική βία».

*** Ούτε νεκροί, ούτε ελεύθεροι σκοπευτές, ούτε τίποτα. Όλα ήταν παραμύθι. Αυτά πίστευε ο Άδωνις και με αυτόν τον πολιτικό λόγο αναρριχήθηκε στα ακροδεξιά «βουνά» κι από εκεί στα βουλευτικά έδρανα, αρχικά στον ΛΑΟΣ και μετά στη ΝΔ του Σαμαρά.
Αργότερα, ως στέλεχος της ΝΔ πλέον, άλλαξε ρότα και άρχισε να λέει ότι υπήρχαν νεκροί στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο από ελεύθερους σκοπευτές, αλλά όχι από ερπύστριες.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαλε ομπρέλα προστασίας στη Χούντα και σε ό,τι αφορά στην Οικονομία της χώρας. Αμέ… «Το 1974 η χώρα μας είχε ένα πολύ μικρό εξωτερικό χρέος. Η Δραχμή ήταν ένα σκληρό νόμισμα, έχοντας σταθερή ισοτιμία με το δολάριο. Ήταν ένα αξιόπιστο νόμισμα. Η οικονομία της χώρας το 1974 ήταν κούκλα, ήταν ανάλογη με της Δανίας». Αυτά έλεγε ο νυν υπουργός Εργασίας.

*** Μέχρι και αφιέρωση είχε σε βιβλίο από τον Στυλιανό Παττακό. Ξέρετε κανέναν δημοκράτη που έχει σε βιβλίο του αφιέρωση του Παττακού ή οποιουδήποτε άλλου πρωτεργάτη του πραξικοπήματος, στην οποία θα τον χαρακτήριζε ως φίλο;

*** Και να ήταν ο μόνος; Για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του πολιτικού φορέα που είχε ιδρύσει ο Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή, τι να πει κανείς; Ναζί δεν είναι, αλλά χουντικός, σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

*** Στην πρόσφατη έρευνα του Eteron και στην ερώτηση αν υπήρξαν νεκροί ή όχι στο Πολυτεχνείο, το 11% απάντησε πως δεν υπήρχαν και το 13% πως δεν γνωρίζει / δεν απαντά. Με μερικούς ακόμα σαν τον Άδωνη στα υπουργεία και 2-3 λίστες Πέτσα ακόμα, ποιος ξέρει, μπορεί σε μερικά χρόνια κάποιοι να πιστεύουν ότι οι φοιτητές πήραν τα όπλα και σκότωναν φιλεύσπλαχνους αστυνομικούς.

*** Στην ίδια έρευνα το 20% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί πως η Χούντα είχε και «πολλές καλές απόψεις». Αυτό το 20% των ανθρώπων είναι δίπλα μας.

*** Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το ψωμί έχει ακριβύνει τόσο που πολλές πλέον οικογένειες σταμάτησαν να αγοράζουν, οι μαθητές κάνουν μάθημα υπό τον κίνδυνο να πέσουν τα ταβάνια στα κεφάλια τους, για την ελευθερία τι να πω; Τα ξέρετε.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter