Η «χρονιά του κόκορα» και ο Τραμπ αρχηγός στο κοτέτσι

Η «χρονιά του κόκορα» και ο Τραμπ αρχηγός στο κοτέτσι

Επιθετικότητα και μεταβλητότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά για το έτος 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών του γεωμαγνητισμού στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι κρίνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί εντελώς στο στοιχείο του: ο εν λόγω μαχητικός κόκορας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου.

Ο απότομος και ευμετάβλητος χαρακτήρας του πουλερικού, σε συνδυασμό με το στοιχείο της “φωτιάς”, προοιωνίζεται ταραγμένους καιρούς κυρίως στον δυτικό κόσμο, εξηγούν αυτοί οι σεβάσμιοι δάσκαλοι του φενγκ-σούι την ώρα που η Κίνα γιορτάζει το Σάββατο την αρχή του νέου έτους.

“Ο κόκορας αρέσκεται να πολεμά, λατρεύει τις σφοδρές φραστικές επιθέσεις, είναι μαχητικός”, δηλώνει η Τιέρι Τσόου, η οποία ασκεί την μαντική τέχνη στην πρώην βρετανική αποικία που πέρασε ξανά το 1997 υπό κινεζική κυριαρχία.

Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε έδαφος σε μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης. Πριν καν εισέλθει στον Λευκό Οίκο είχε προκαλέσει την μήνιν της Κίνας και έγειρε φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πρώτων μεγάλων παγκοσμίων οικονομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Τσόου, ο Τραμπ θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στην προεδρία. “Θα υπάρξουν πολλές απεργίες, ακόμη και ταραχές”.

Ο Τραμπ γεννήθηκε τη χρονιά του σκύλου αλλά μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για μερικούς λόγω της δεξαμενής των πιστών του και του προσωπικού του “bazi” (κινέζικη μέθοδος αστρολογίας) με το στοιχείο “χώμα” που είναι συμβατό με το στοιχείο “φωτιά” να χαρακτηρίζουν το 2017.

Ευημερία

Η τέχνη του φενγκ σούι –που σημαίνει άνεμος και νερό– έχει μεγάλη επιρροή σε χώρες της Ασίας. Οι κάτοικοι ακολουθούν τις αρχές της για να τακτοποιούν το σπίτι ή το γραφείο τους και να παίρνουν αποφάσεις ελπίζοντας να μεγιστοποιούν την ευζωία, την τύχη και την περιουσία τους. Η τέχνη αυτή βασίζεται σε μια αρχαία φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλες οι εξελίξεις είναι το προϊόν μιας λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στα πέντε στοιχεία που σχηματίζουν το σύμπαν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, τη φωτιά και το χώμα.

Στην κινεζική αστρολογία, το “bazi” καθορίζει τα χαρακτηριστικά και συνεπώς, το πεπρωμένο ενός ανθρώπου, σε συνάρτηση με την ημερομηνία και την ακριβή ώρα της γέννησής του.

“Αυτή η χρονιά του κόκορα θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και το περιβάλλον που θα τον ευνοήσουν προσωπικά ως πρόεδρο”, προσθέτει η Τσόου.

Ο Αλιον Γεό, πασίγνωστος δάσκαλος του φενγκ-σούι στο Χονγκ Κονγκ, θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθεί τη χρονιά του κόκκορα λόγω του στοιχείου του “μετάλλου” του πουλερικού, το οποίο αντιπροσωπεύει επίσης τα χρήματα και τις μετοχές. “Το ‘bazi’ του Τραμπ δείχνει ότι αυτός θα ευημερήσει και ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα γνωρίσει καλές επιδόσεις το 2017”.

Επικοινωνία με τους ουρανούς

Ωστόσο η καλή τύχη του προέδρου δεν θα διαρκέσει παρά για κάποια περίοδο καθώς τα στοιχεία θα στραφούν εναντίον του τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, προβλέπει ο Γεό. “Θα έχει μια καλή χρονιά το 2017, αλλά δεν θα είναι έτσι το 2018”, χρονιά του σκύλου.

Για να κάνουν τις προβλέψεις τους, ορισμένοι παλιοί δάσκαλοι του φενγκ σούι ανακινούσαν τρία κομμάτια μέσα στο καύκαλο μιας χελώνας. Σύμφωνα με τον τρόπο που τα κομμάτια έπεφταν, οι δάσκαλοι έδιναν τις συμβουλές τους για την ημερομηνία του γάμου ή τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής μάχης.

Ο Γεό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κομμάτια αλλά αντικατέστησε το καύκαλο μ’ ένα μεταλλικό κουτί.

Για να μπορεί να προβλέψει το μέλλον, η καρδιά του οραματιστή πρέπει να είναι “πολύ σιωπηλή”. “Η δύναμη της επικοινωνίας με τους ουρανούς είναι ένα δώρο”, δηλώνει.

Σύμφωνα με τον Γεό, ο κόσμος θα είναι σαν “ένα άρρωστο βόδι” το 2017, με ακόμη πιο δυσμενείς προοπτικές σε σχέση με το ταραχώδες 2016″.”Μόλις που καταφέρνει να σηκωθεί για να βοσκήσει το χορτάρι που το περιβάλλει” και η Ευρώπη θα καταπονηθεί ιδιαίτερα, τονίζει.

Το στοιχείο του “μετάλλου” στον κόκορα αντιπροσωπεύει επίσης τις δυτικές χώρες, κυρίως την Ευρώπη που θα υποβληθεί στην πίεση της “φωτιάς”, προσθέτει ο Γεό.

Το Brexit και η προσφυγική κρίση θα συνεχίσουν να σπέρνουν το χάος στη γηραιά ήπειρο, εκτιμά η Τσόου, η οποία χρησιμοποιεί για τις προβλέψεις της το σύστημα του “ιπτάμενου αστεριού”, που βασίζεται στη θέση των αστερισμών. “Δεν θα πω ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν. Θα είναι μια χρονιά τοξικών αντιπαραθέσεων”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter