Η χρυσή Κατερίνα στο Documento

Η χρυσή Κατερίνα στο Documento

Η Κατερίνα Στεφανίδη ζει στις ΗΠΑ («σε ένα χωριό»), αλλά στρεσάρεται σαν Ελληνίδα. Ξενιτεύτηκε πριν από δέκα χρόνια, αλλά δεν είναι βέβαιη ότι θέλει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στο εξωτερικό.

«Το συζητάμε πολύ με τον Μιτς, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει. Ίσως επιστρέψουμε στο μέλλον, εάν προκύψει μία καλή επαγγελματική ευκαιρία, έστω και άσχετη με τον αθλητισμό, σχετική με τις σπουδές μου. Αλλά και πάλι, η λογική λέει Αμερική. Τώρα που φεύγουν από τη χώρα όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, εγώ θα επιστρέψω;»

Ο Μιτς είναι ο Μιτς Κρίερ, προπονητής, σύζυγος και αχώριστος σύντροφος της Κατερίνας. Οι σπουδές στο κολέγιο Στάνφορντ έφεραν πτυχίο νευροψυχολογίας, ανώτερα μαθηματικά για τον μέσο Έλληνα αθλητή.

Αλλά η Κατερίνα, χρυσή Ολυμπιονίκης τον περασμένο Αύγουστο στο Ρίο, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο χθες στο Βελιγράδι, δεν είναι μία συνηθισμένη αθλήτρια, αλλά η κορυφαία επικοντίστρια στον Κόσμο. Ταυτόχρονα, παραμένει ένα απλό, χαμογελαστό κορίτσι, που απαντάει «ερωτευμένη με τα ζώα» όταν της ζητάμε να συμπληρώσει τη φράση:

«Η Κατερίνα είναι…». Η υστεροφημία της δεν την ενδιαφέρει, με εξαίρεση μία διόλου ασήμαντη παράμετρο: «Με νοιάζει να θυμούνται ότι έκανα σωστό, δηλαδή καθαρό αθλητισμό. Και ας επανεξετάσουν όσα δείγματα θέλουν στο μέλλον».

Ολόκληρη τη δισέλιδη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στον Νίκο Παπαδογιάννη μπορείτε να τη διαβάσετε στο σημερινό τεύχος του Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter