Η Υεμένη παρέλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων Johnson & Johnson

Η Υεμένη παρέλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων Johnson & Johnson

Η Υεμένη παρέλαβε σήμερα το πρώτο φορτίο με εμβόλια κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson, που περιλαμβάνει περίπου 151.000 δόσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η απελπιστικά φτωχή αυτή χώρα, όπου οι δομές υγείας έχουν καταστραφεί έπειτα από έξι χρόνια πολέμου, παρέλαβε τον Μάρτιο 360.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του προγράμματος COVAX.

Το φορτίο που παρέλαβε σήμερα είναι η πρώτη παρτίδα των συνολικά 504.000 δόσεων που πρόκειται να παραλάβει από τις ΗΠΑ.

Τα μονοδοσικά εμβόλια έφθασαν στη χώρα καθώς τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν στις αρχές του μήνα ότι η Υεμένη, όπου μόνο περί το 1% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Από τη νόσο έχουν πεθάνει 1.450 άνθρωποι σε περιοχές που ελέγχει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία εδρεύει στο Άντεν, ενώ έχουν καταγραφεί 7.751 κρούσματα κορονοϊού.

Το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα των Χούθι, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με την εδρεύουσα στο Άντεν κυβέρνηση και ελέγχει την πρωτεύουσα Σαναά καθώς και μεγάλες πόλεις στα βόρεια και στα δυτικά, έχει ανακοινώσει μόνο τέσσερα κρούσματα στις περιοχές που ελέγχει και έναν θάνατο, ενός Σομαλού μετανάστη τον Απρίλιο του 2020.

Τον επόμενο μήνα η Υεμένη πρόκειται να παραλάβει δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης με την AstraZeneca στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter