Η Υγεία στο απόσπασμα

Η Υγεία στο απόσπασμα

Όπως και στην Παιδεία με την αντιστοίχιση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, έτσι και στην Υγεία, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Το ξήλωμα της δημόσιας Υγείας με την δημιουργία νοσοκομείων-επιχειρήσεων υπό την επίβλεψη του κράτους με στόχο την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς ξεκίνησε από τη Θράκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυναμιτίζει τη δημόσια Υγεία ξεπουλώντας τις υπηρεσίες της στους ιδιώτες.

Με την απόδοση καθεστώτος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης που θα δημιουργηθούν με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλάζει άρδην το status της Υγείας στην Ελλάδα.

Πλέον με τον χαρακτηρισμό αυτόν δεν υποχρεώνει τις μονάδες αυτές να λειτουργούνται από εργαζόμενους και επιστήμονες δημοσίων υπαλλήλων αλλά από συμβασιούχους, μπορούν να κάνουν ανεξέλεγκτους διορισμούς, δεν υποχρεούνται να ακολουθούν το δημόσιο σύστημα προμηθειών, μπορούν να συνεργάζονται με εξωτερικούς εργολάβους και με ιδιωτικές μονάδες για τη διενέργεια εξετάσεων.

Και όλα αυτά με νοσήλια που δεν θα ελέγχονται από το υπουργείο Υγείας και θα τα καθορίζει κάποια άγνωστης σύνθεσης επιτροπή, κάτι που θα επιβαρύνει ανεξέλεγκτα τους πολίτες.

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει σε όσο δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να αλώσουν την Υγεία. Έναν τομέα που ήταν από τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και της επιβολής των μνημονίων.

Η Δεξιά δεν ξέχασε από πού μπορεί να απομυζήσει περισσότερα χρήματα και με την άνοδό της στην εξουσία υπερδραστηριοποιήθηκε πάλι σε αυτόν.

Αυτή τη φορά μάλιστα είναι σίγουρο ότι θα νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επέμβει με οποιονδήποτε τρόπο το Δημόσιο.

Η ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της Υγείας πρέπει να αρχίσει άμεσα από όλους όσους αναμένεται να επιβαρυνθούν από την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Υγεία και η Παιδεία είναι οι πρώτοι τομείς που αν δεν αναληφθεί άμεσα κινηματική δράση από τα κόμματα και τους πολίτες και περάσουν αυτές οι πολιτικές, θα αλλάξουν άρδην την κοινωνική ζωή της χώρας, υποβιβάζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των φτωχότερων στρωμάτων αλλά και του μεγαλύτερου τμήματος της μεσαίας τάξης.

Κάποιοι όμως πρέπει να σηκωθούν από τις πολυθρόνες τους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter