Η υπέρλαμπρη επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα στην Αθήνα που κόστισε εκατομμύρια

Η υπέρλαμπρη επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα στην Αθήνα που κόστισε εκατομμύρια

Επτά αεροπλάνα, τριακόσιες λιμουζίνες, μέχρι και… οδοντογλυφίδες από τη Σαουδική Αραβία ήταν μερικές από τις ανήκουστες δαπάνες που χρειάστηκαν για τη φιλοξενία, του Σαουδάραβα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα. Σε μία εποχή βαθύτατης κρίσης, η Ελλάδα έστρωσε το «κόκκινο χαλί» της Ευρώπης στον άνθρωπο που βαρύνεται με τη «σκιά» της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κασόγκι.

Συνολικά δαπανήθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια και την αισθητική «βελτίωση» του ξενοδοχείου βάσει των γούστων του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κασόγκι. Η ασφάλεια του διαδόχου κρίθηκε υψίστης σημασίας και γι’ αυτό τον λόγο έκαναν κράτηση 600 δωματίων στον Αστέρα.

Επιπλέον, οι χώροι του ξενοδοχείου είχαν θωρακιστεί με αλεξίσφαιρα υλικά υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, αφήνοντας έτσι και μια μικρή «προίκα» κατά την αποχώρηση του.

Συν τοις άλλοις, τοποθετήθηκαν ειδικά δέντρα στους διαδρόμους απ’ όπου περνούσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ενώ έβαλαν φυτά ύψους… τριών μέτρων στο δωμάτιο που διέμεινε η «Αυτού Μεγαλειότης», προφανώς για να νιώθει πιο κοντά στις ανέσεις που έχει συνηθίσει στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος, σχολιάστηκε… δηκτικά η κίνηση του βασιλικού γόνου να αφήσει ένα μεγάλο ποσό στην αστυνομική φρουρά που τον συνόδευε. Το αν έφτασαν εκεί που έπρεπε, παραμένει… αδιευκρίνιστο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter