Η υπόθεση του Documento είναι υπόθεση Δημοκρατίας – Δήλωση Νίκου Κοτζιά #Documento #freespeechgr

Η υπόθεση του Documento είναι υπόθεση Δημοκρατίας – Δήλωση Νίκου Κοτζιά #Documento #freespeechgr

Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής Κινήματος «ΠΡΑΤΤΩ».

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει με οργανωμένη ανευθυνότητα τα θέματα δημοκρατίας όπως απέδειξε στην περίπτωση της κοπής των διαφημίσεων προς την εφημερίδα Documento.

H Κυβέρνηση της ΝΔ αναπτύσσει την τεχνική της πίεσης στη διαφορετική γνώμη. Κατέχει την τεχνική, όπως έλεγε ο Adorno, για να «αφοπλίσει» τα «μέσα του αντίπαλου», ενώ υπονομεύει ευθέως την δημοκρατία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει πώς να οργανώσει την επικοινωνία της, αλλά έχει πρόβλημα πολιτικής ουσίας. Για αυτό, δεν αρκείται στην ενίσχυση της δικής της επικοινωνίας αλλά επιδιώκει να τραυματίσει τις επικοινωνιακές δυνατότητες κάθε άλλης πλευράς. Αυτό κάνει με την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του Documento.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τείνει προς την τυραννία όπως την περιέγραψε ο Αριστοτέλης και ανέπτυξε η Agnes Heller. Στο όνομα της πλειοψηφίας, που στην πραγματικότητα είναι μόνο κοινοβουλευτική, λαμβάνει αντιδημοκρατικά μέτρα. Όχι για λόγους ρεβανσισμού. Αλλά γιατί το κυρίαρχο συγκρότημα εξουσίας δεν θέλει να επιτρέψει ξανά σε τρίτους να του δημιουργούν προβλήματα. Η πολιτική αυτή της ΝΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται ισχυρό δημοκρατικό κίνημα αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς από την αξιωματική αντιπολίτευση εκείνων που έχουν τη δική τους γνώμη και ταυτότητα.

Διαβάστε επίσης: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter