Η υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθεί να απασχολεί τον γερμανικό τύπο

Στην καταδίκη του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine. 

Ο κ.Γεωργίου, τονίζει η εφημερίδα, «βλέπει εαυτόν ως θύμα». Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της FAZ, αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις, γιατί «το 2009 προσπάθησε να βάλει τέλος σε μία δημόσια υπηρεσία με πολιτικό προσανατολισμό, η οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν έδινε αληθή στοιχεία για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα. 

Τώρα ο Γεωργίου καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, γιατί είχε χαρακτηρίσει απατηλές τις στατιστικές που εξέδιδε παλαιότερα η υπηρεσία του. Προφανώς δεν εξετάστηκε (από το δικαστήριο), κατά πόσον οι παλαιότερες στατιστικές ήταν ορθές ή όχι».

Η γερμανική εφημερίδα συμπεραίνει ότι «εξακολουθεί να μην εξετάζεται, τι γινόταν στην ελληνική στατιστική υπηρεσία πριν από το 2010». Σημειώνει επίσης ότι «ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής, ο οποίος σπούδασε οικονομία στις ΗΠΑ και άρχισε το πρώτο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του στο ΔΝΤ, είχε μηνύσει από την πλευρά του τον άλλοτε αναπληρωτή του, διότι διάβαζε, παρανόμως, τα E-Mail του προϊσταμένου επί έξι μήνες και τα προωθούσε σε συναδέλφους του. Τον Ιανουάριο ήρθε η αθώωση (του αναπληρωτή), διότι στάθηκε αδύνατο να βρεθεί στον φάκελο της υπόθεσης η απόδειξη πληρωμής για το δικαστικό παράβολο, ύψους 20 ευρώ».

Πηγή: DW

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.