Η υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθεί να απασχολεί τον γερμανικό τύπο

Η υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθεί να απασχολεί τον γερμανικό τύπο

Στην καταδίκη του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine. 

Ο κ.Γεωργίου, τονίζει η εφημερίδα, «βλέπει εαυτόν ως θύμα». Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της FAZ, αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις, γιατί «το 2009 προσπάθησε να βάλει τέλος σε μία δημόσια υπηρεσία με πολιτικό προσανατολισμό, η οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν έδινε αληθή στοιχεία για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα. 

Τώρα ο Γεωργίου καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, γιατί είχε χαρακτηρίσει απατηλές τις στατιστικές που εξέδιδε παλαιότερα η υπηρεσία του. Προφανώς δεν εξετάστηκε (από το δικαστήριο), κατά πόσον οι παλαιότερες στατιστικές ήταν ορθές ή όχι».

Η γερμανική εφημερίδα συμπεραίνει ότι «εξακολουθεί να μην εξετάζεται, τι γινόταν στην ελληνική στατιστική υπηρεσία πριν από το 2010». Σημειώνει επίσης ότι «ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής, ο οποίος σπούδασε οικονομία στις ΗΠΑ και άρχισε το πρώτο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του στο ΔΝΤ, είχε μηνύσει από την πλευρά του τον άλλοτε αναπληρωτή του, διότι διάβαζε, παρανόμως, τα E-Mail του προϊσταμένου επί έξι μήνες και τα προωθούσε σε συναδέλφους του. Τον Ιανουάριο ήρθε η αθώωση (του αναπληρωτή), διότι στάθηκε αδύνατο να βρεθεί στον φάκελο της υπόθεσης η απόδειξη πληρωμής για το δικαστικό παράβολο, ύψους 20 ευρώ».

Πηγή: DW

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter