Η υποχρέωση

Η υποχρέωση

Η κυβέρνηση έχει –συνταγµατική– υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών στην περίθαλψη. Ο υπουργός Υγείας ωστόσο επαίρεται που άνοιξε παρακαµπτήρια οδό στα χειρουργεία για τους έχοντες. Απαξιώνει το ΕΣΥ και προγραµµατίζει µε στόχο τα ανθηρά οικονοµικά των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δηµόσια βασική και µέση εκπαίδευση, αλλά διαχωρίζει τα σχολεία σε «ικανά» και «άχρηστα» βάσει αξιολόγησης αποκλεισµού δοµών και εκπαιδευτικών και όχι ενίσχυσής τους.

Η κυβέρνηση κατέλυσε τη συνταγµατική υποχρέωση να διατηρεί δηµόσια την τριτοβάθµια εκπαίδευση υποβιβάζοντας το δηµόσιο αγαθό σε εµπορικό κέρδος.

Η κυβέρνηση υποχρεούται να µεριµνά για την ασφάλεια των πολιτών, ωστόσο µαίνεται, κατάντησε ρουτίνα ο πόλεµος του οργανωµένου εγκλήµατος.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των συγκοινωνιών, όµως, αντίθετα, µπάζωσε αστραπιαία τις «παθογένειες» της διαπλοκής µε σκοτεινούς κύκλους πάνω στα εξαϋλωµένα ίχνη των επιβατών του τρένου στα Τέµπη.

Η κυβέρνηση υποχρεούται να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών, αλλά υφάρπαξε προσωπικά δεδοµένα από πολιτικούς, δικαστικούς και επιχειρηµατίες που µπορεί να αποτελούν ισχυρά «χαρτιά» επιβολής.

Η κυβέρνηση υποχρεούται να υπερασπίζεται την επικράτειά της, αλλά υπογράφει αποικιακά µνηµόνια αποστολής ελληνικών δυνάµεων προς υπεράσπιση γαλλικών και αµερικανικών συµφερόντων, χωρίς αντίστοιχη αρωγή στο έδαφός της.

Η κυβέρνηση υποχρεούται να εξασφαλίζει την επιβίωση του ανθρώπινου, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, αλλά αντί να σβήνει πυρκαγιές, να προλαµβάνει πληµµύρες και να καταπολεµά τον πληθωρισµό προσφέρει συµβόλαια σε ασφαλιστικές και κέρδη-ρεκόρ σε καρτέλ.

Σε µια κανονική χώρα η κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να λογοδοτήσει, εντούτοις θρέφει τα κανάλια επικοινωνίας και µόνο µεµονωµένα πρόσωπα και κινήσεις, όπως έχουν υποχρέωση, κάνουν αντιπολίτευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter