Η υπουργική…περιπλάνηση του Γιώργου Κουμουτσάκου

Η υπουργική…περιπλάνηση του Γιώργου Κουμουτσάκου

Την πολιτική …αποδυνάμωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, και μετά διορισμό του ως Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αποτυπώνει η απόφαση του Πρωθυπουργού, για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του. 

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα με χαρτοφυλάκιο χωρίς ουσιαστικά περιεχόμενο στο Προστασίας του Πολίτη, τώρα ο Γιώργος Κουμουτσάκος φαίνεται ότι υποβαθμίζεται δια της …αναβαθμίσεως.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με απόφασή του (Αριθμ. Υ4-23.1.2020), αναθέτει στον αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης την προώθηση των θέσεων της χώρας αναφορικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, διεθνώς. Η διατύπωση είναι γενικόλογη ενώ συνοδεύεται και από «κουτσουρεμένες» συγκεκριμένες αρμοδιότητες που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων. 

Από τις πέντε, οι τρεις αρμοδιότητες δύνανται να ασκούνται και από τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ( νομοθετική πρωτοβουλία, οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, και η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς). Ακραιφνώς δικές του, και μόνο, αρμοδιότητες θα είναι ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση και η λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του ιδιαίτερου γραφείου του.

Πάντως, από χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος εκπροσωπεί τη χώρα μας στις διήμερες εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ήδη κατέθεσε προτάσεις της Ελλάδας για ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής καταπολέμησης των εγκληματικών δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter