Hall of Fame: Συγκίνηση στην είσοδο του Κόμπι Μπράιαντ στο μπασκετικό πάνθεον

Hall of Fame: Συγκίνηση στην είσοδο του Κόμπι Μπράιαντ στο μπασκετικό πάνθεον

Από τα ξημερώματα της Κυριακής (16/5), ο Κόμπι Μπράιαντ βρίσκεται και επίσημα στο Hall of Fame του μπάσκετ, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Στην τελετή, η σύζυγος του αδικοχαμένου Κόμπι Βανέσα Μπράιαντ και ο τεράτιος άσος του παρελθόντος Μάικλ Τζόρνταν έβαλαν από κοινού τον θρύλο των Λέικερς στο μπασκετικό πάνθεον.

«Ο Κόμπι σε θαύμαζε. Το να είσαι εδώ, σημαίνει πολλά για εμάς», είπα αρχικά η συγκινημένη Βανέσα Μπράιαντ απευθυνόμενη στον θρύλο των Μπουλς, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Μακάρι ο άνδρας μου να ήταν εδώ για να λάβει αυτό το βραβείο. Και αυτός και η Τζίτζι άξιζαν να βρίσκονται εδώ για να παρακολουθήσουν την τελετή. Είναι σαν να τον βλέπω να παίρνει το βραβείο και να λέει τα δικά του. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Κόμπι. Ήταν μοναδικός. Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους, δεν έκοψε ποτέ δρόμο όταν κάτι αφορούσε το μπάσκετ. Τον θυμάμαι να λέει ότι ο κόσμος έβαλε στην άκρη κάποια χρήματα για να τον δει, ίσως για μία φορά, δεν ήθελε να μένει εκτός αγώνων. Το σημαντικότερο κατόρθωμά του ήταν ότι έγινε ο καλύτερος πατέρας για τα κορίτσια του. Σε κάθε ζωή, πάλι εσένα θα διάλεγα. Συγχαρητήρια μωρό μου, τα κατάφερες, είσαι στο Hall of Fame τώρα. Είσαι ένας αληθινός πρωταθλητής, όχι απλώς ένας MVP. Είσαι ένας σπουδαίος. Είμαι περήφανη για εσένα, θα σε αγαπώ για πάντα Κόμπι Μπιν Μπράιαντ».

Ο Μάικλ Τζόρνταν παρακολούθησε τον λόγο της Βανέσα Μπράιαντ εμφανώς συγκινημένος.

Στην τελετή μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν μεγάλοι αστέρες του ΝΒΑ από το παρελθόν όπως οι Τζούλιους Έρβινγκ, Μάτζικ Τζόνσον, Ντοκ Ρίβερς, Ντάνι Έιντζ, Πάου Γκασόλ, Χακίμ Ολάζουον και Αλόνζο Μούρνινγκ.

Αλλά τιμώμενα πρόσωπα της λαμπερής βραδιάς ήταν οι Κέβιν Γκαρνέτ, Τιμ Ντάνκαν, η προπονήτρια του NCAA, Μπάρμπρα Στίβενς, ο προπονητής του NCAA, Έντι Σάτον, η άλλοτε σούπερσταρ του WNBA, Ταμίκα Κάτσινγκς.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018 στα 51 του χρόνια, ο προπονητής του, Ρούντι Τομγιάνοβιτς και η προπονήτρια του NCAA, Κιμ Μάλκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter