Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Hassan Fathy: Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο αρχιτέκτονα

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο αρχιτέκτονα, που μέσω των νέων τεχνολογιών της εποχής του πρωταγωνίστησε στην κατασκευή πολλών διάσημων κτιρίων στην Αίγυπτο. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1900 και πέθανε στο Κάιρο το 1989.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1900 και πέθανε στο Κάιρο το 1989. Από καθηγητης, μηχανικός, αρχιτέκοτνας, μουσικός μέχρι και εφευρέτης. Σχεδίασε τουλάχιστον 160 ξεχωριστά έργα από σχολεία, θέατρα μέχρι και χώρους λατρείας και αναψυχής.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Fathy επικεντρώθηκε στη διδασκαλία της αρχιτεκτονικής, ωστόσο σύντομα άρχισε να ασχολείται και ο ίδιος με δικά του αρχιτεκτονικά έργα. Ερεύνησε αρχαίες μεθόδους κατασκευής κτηρίων και άρχισε να εργάζεται με παραδοσιακά υλικά, όπως λάσπη και χώμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.