«Ηγέτης» ο Νικ – Τι λέει ο Ίαν Βουγιούκας μετά το χθεσινό παιχνίδι

«Ηγέτης» ο Νικ – Τι λέει ο Ίαν Βουγιούκας μετά το χθεσινό παιχνίδι

«This is our House!» φώναζε ο Νικ Καλάθης προς την εξέδρα, αμέσως μετά το… νικητήριο coast to coast του. Η Ζαλγκίρις Κάουνας, όμως, το άκουγε σε όλη την… κούρσα του ομογενούς γκαρντ στα 4.7΄΄ για τη λήξη της παράτασης, μέχρι το νικητήριο καλάθι του…

Ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν κομβικός στην «οικοδόμηση» της διαφοράς των 20 πόντων (43-23 στο 17΄), έψαχνε επίθετο για να χαρακτηρίσει τον Καλάθη σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές νίκες. «Πληθωρικός ή ηγέτης; Τι άλλο μπορείς να πεις γι` αυτόν τον παίκτη;», αναρωτιόταν κατενθουσιασμένος ο Βουγιούκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι… «απόψε μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι».

Ο διεθνής σέντερ μίλησε επίσης για τις… παρατάσεις του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, απάντησε στο ερώτημα για πιθανή αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στη δική του προσφορά, λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση σέντερ.Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην εστιάσει και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, αναφερόμενος στην πιθανότητα έλλειψης ενέργειας των «πράσινων»… «Δε νομίζω… », ήταν η σίγουρη απάντηση του Βουγιούκα, προσθέτοντας ότι… «Σε τέτοια ματς, αν και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει πάντα το κίνητρο της νίκης απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο. Μία νίκη που θα χαροποιήσει εμάς και τον κόσμο… ».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας:

– Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μετά το Λαύριο, που οδηγείται στο επιπλέον πεντάλεπτο. Τελικά σας αρέσουν οι παρατάσεις;

«Φυσικά και δε μας αρέσουν (σ.σ. γελάει). Καθόλου θα έλεγα… Ευτυχώς όμως κερδίσαμε και σήμερα, παρά το γεγονός ότι χάσαμε το προβάδισμα των 20 πόντων που είχαμε στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε χάσει το παιχνίδι. Ωστόσο, αντέξαμε, πήραμε τη νίκη και τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

– Από το +20 βρεθήκατε ενώπιον ήττας στην κανονική διάρκεια. Το παιχνίδι οδηγήθηκε τελικά στην παράταση και με τον Καλάθη πήρατε τη νίκη. Τι πήγε στραβά μετά τη διαφορά που «χτίσατε»;

«Εμείς επαναπαυθήκαμε μετά τη μεγάλη διαφορά που πήραμε, ενώ η Ζαλγκίρις μας έκανε να πιστέψουμε ότι τα είχε παρατήσει… Παρασυρθήκαμε απέναντι στη Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους, που μάχεται μέχρι τέλους… Αυτό έκαναν και σήμερα. Ευτυχώς ο Καλάθης έβαλε το λέι απ και θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε ήσυχοι απόψε… »

– Κομβική η προσφορά σου και απόψε, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν εκτοξεύσατε τη διαφορά στους 20 πόντους (43-23 στο 17΄).

«Όσο μπορώ βοηθάω την ομάδα. Όποτε με εμπιστεύεται ο προπονητής και με ρίχνει στο παρκέ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Σίγουρα ο κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο, αλλά είμαστε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και στο τέλος της ημέρας οι νίκες μετρούν. Είτε παίζω 5 λεπτά, είτε 15 πρέπει να είμαι συνεπής στη δουλειά μου».

– Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο αγωνιστικής «κοιλιάς»;

«Ίσως και να συμβαίνει αυτό… Χάσαμε από Φενερ και ΤΣΣΚΑ δε χάσαμε από μικρότερου βεληνεκούς ομάδες. Με το Λαύριο δυσκολευτήκαμε, με Ζαλγκίρις δυσκολευτήκαμε… Σίγουρα υπάρχει κόπωση από τους παίκτες. Αυτό που προέχει είναι η ξεκούραση, ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό».

– Υπάρχει φόβος για έλλειψη ενέργειας, ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων»;

«Δε νομίζω… Σε τέτοια ματς, αν και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει πάντα το κίνητρο της νίκης απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο. Μία νίκη που θα χαροποιήσει εμάς και τον κόσμο… ».

– Και τέλος ένα σχόλιο για τον καθοριστικό και απόψε, Νικ Καλάθη.

«Ο Νικ έπαιξε και πάλι κοντά στο τριπλ νταμπλ. Δεν ξέρω ποιο επίθετο θα του ταίριαζε καλύτερα. Πληθωρικός; Ηγέτης; Πήρε το σουτ πάνω του και ‘καθάρισε” για όλους μας. Τι άλλο να πεις γι` αυτόν τον παίκτη. Κάθε βράδυ αποδεικνύει την αξία του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter