Ήγγικεν η ώρα: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ήγγικεν η ώρα: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ανακοίνωσαν από κοινού ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, και ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

«Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ συμφώνησαν σήμερα να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το άρθρο 50 την Δευτέρα 19 Ιουνίου», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες.

Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσαν ότι εάν η Βρετανία η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για τη Βρετανία για να παραμείνει στην ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς τόνισε σήμερα σε ένα συνέδριο στην Πράγα ότι η Βρετανία είναι ευπρόσδεκτη «με ανοιχτές αγκάλες» στην ΕΕ αν αλλάξει την απόφασή της να αποχωρήσει από το μπλοκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter