Ηλεία: 27χρονος εργάτης γης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορονοϊού

Ηλεία: 27χρονος εργάτης γης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορονοϊού

Ένας 27χρονος εργάτης γης από το Πακιστάν που εργαζόταν στα _x000D_
φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, βρέθηκε θετικός στον Covid19 _x000D_
και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό _x000D_
Νοσοκομείο Πατρών .

O 27χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός αλλοδαπός εργάτης γης ζούσε μαζί με πολλούς ακόμη συμπατριώτες του σε οίκημα που βρίσκεται στις παρυφές στο δ.δ. Νέας Μανωλάδας του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ηλείας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή ζουν και εργάζονται στα κτήματα της φράουλας πάνω από 4.000 αλλοδαποίεργάτες γης, πολλοί απ’ αυτούς σε άθλιες συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης , επεσήμανε στο apokalypseis.com ότι το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον ιατρικό κόσμο λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

Παράλληλα τόνισε ότι για το θέμα του ελέγχου των χιλιάδων αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας είχε ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εδώ και μήνες.

Το περιστατικό με τον 27χρονο αναδεικνύει επίσης, την επί σειρά ετών ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή με τους χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες γης που προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια στους «φραουλάδες» αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης η οποία ενώ γνώριζε το πρόβλημα δεν έστειλε έγκαιρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξει έγκαιρα το προσωπικό.

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter