Ηλεία: Δεξιό «ξέπλυμα» των εγκληματικών ευθυνών στις πυρκαγιές του 2007

Ηλεία: Δεξιό «ξέπλυμα» των εγκληματικών ευθυνών στις πυρκαγιές του 2007

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 και κάποιοι επιχειρούν χωρίς ίχνος αναστολής η ντροπής, να «ξεπλύνουν» τις εγκληματικές ευθύνες των τότε κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ αλλά και των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, κρύβοντας επιμελώς τις αμετάκλητες καταδίκες των προσώπων που ευθύνονταν για την τραγωδία του φρικτού θανάτου μέσα στις φλόγες δεκάδων πολιτών.

Η δεξιά εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου Ηλείας, σε ένθετο που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Από τις φωτιές του 2007 – τι δεν κάναμε σωστά – στις πυρκαγιές του 2021» δεν αναφέρει πουθενά τις αμετάκλητες καταδίκες των προσώπων που καταδικάστηκαν ως υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές του 2007, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους συγγενείς των νεκρών οι οποίοι κάνουν λόγο ευθέως «για προκλητικό ξέπλυμα των ευθυνών».

Η πολύκροτη δίκη δεκάδων μηνών που οδήγησε σε καταδίκες «επώνυμων» παραγόντων της Ηλείας, για την δεξιά εφημερίδα του Πύργου Ηλείας, είναι σαν να μη συνέβη ποτέ…

Για το «ολοκαύτωμα» του 2007 στην Ηλεία ο Άρειος Πάγος, επικύρωσε πριν από μερικά χρόνια, την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Πάτρας με την οποία καταδικάστηκαν οι Καφύρας, Χρονόπουλος, Τσούρας σε φυλάκιση 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη) εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται σε δόσεις των 1.200 ευρώ τον μήνα.

Μετά από ακροαματική διαδικασία εννέα συνολικά μηνών, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πάτρα, είχε κηρύξει με ομόφωνη απόφασή του ενόχους τους : Πανταζή Χρονόπουλο ( έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως, τον Χαράλαμπο Καφύρα (πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας), τον Παναγιώτη Τσούρα (εποχικό πυροφύλακα) και την Σοφία Νικολοπούλου (συνταξιούχο του ΟΓΑ).

Το ίδιο δικαστήριο είχε κηρύξει αθώο τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο (πρώην διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρέστενας) ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Αναλυτικά το δικαστήριο είχε επιβάλει στον καθένα από τους τέσσερις καταδικασθέντες ποινή φυλάκισης 40 ετών (εκτιταία ποινή 10 έτη) εξαγοράσιμη προς 40.000 ευρώ.

Επίσης το Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου είχε επικυρώσει άλλη εφετειακή απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί οι Καφύρας και Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας για τον τραυματισμό του Αλβανού εργάτη Σπύρου Κιόσια από την ίδια πυρκαγιά (Αύγουστος του 2007). Ο αλλοδαπός είχε υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα. Οι ποινή τους και τότε ήταν μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εξαγορά της να γίνει σε 24 δόσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter