Ηλεία: «Δημοσιογράφοι – καρικατούρες» σε διατεταγμένη αποστολή και η επιβεβαίωση του Documento

Ηλεία: «Δημοσιογράφοι – καρικατούρες» σε διατεταγμένη αποστολή και η επιβεβαίωση του Documento

«Δημοσιογράφοι – καρικατούρες» στην Δυτική Ελλάδα, επιχείρησαν σήμερα Τρίτη για μια ακόμη φορά να απαξιώσουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας, με βάση τις επώνυμες καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και να εμφανίσουν τον «γαλάζιο» διοικητή του ως τον άνθρωπο που δέχεται επίθεση επειδή…έσπασε αβγά!

Σύμφωνα με το apokalypseis.com μια μια ακόμη φορά άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι, έχοντας μάλιστα και ταυτότητα επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική τους, δημοσιεύουν στα ΜΜΕ που εργάζονται την απάντηση του «θιγόμενου» προσώπου από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, χωρίς να αναδημοσιεύσουν τίποτα από τις σοβαρότατες καταγγελίες γιατρών – νοσηλευτών στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, με αφορμή το δημοσίευμα στο Documento μας έκανε την εξής δήλωση, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τις κυβερνητικές ευθύνες για την γενικότερη εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η δημόσια υγεία στην Ηλεία.

Η ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Φλεβοτόμου είναι η εξής:

Στη λαιμητόμο το σύστημα υγείας στην Ηλεία Εν μέσω πανδημίας αποδείχτηκε η γύμνια του συστήματος υγείας στο Νομό Ηλείας. Οι Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού Ηλείας καλούνται μέχρι και σήμερα να σηκώσουν ένα δυσανάλογο –βαρύ φορτίο- που έχει να κάνει με την διαχείριση αυξημένου αριθμού ασθενών αλλά και ασθενών οι οποίοι νόσησαν και νοσούν με κορωνοϊό. Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή όλοι γνώριζαν ότι θα υπάρξουν πιέσεις στο σύστημα υγείας, δυστυχώς δεν προχώρησε η ενίσχυση των νοσηλευτικών μονάδων στο Νομό με το απαιτούμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Νέες κλίνες αναπτύχθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου για τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό, χωρίς όμως να υπάρξει το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό. Αυτό είχε σα συνέπεια να γίνουν σε πρώτο χρόνο εσωτερικές μετακινήσεις. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κλήθηκαν να στηρίξουν την λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου. Συνολικά τέσσερις παθολόγοι ιατροί που υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας κλήθηκαν να σηκώσουν το συνολικό βάρος ενός ολόκληρου Νομού. Οι τρείς εκ των τεσσάρων Παθολόγων ιατρών , για τους δικούς τους λόγους, δήλωσαν παραίτηση πριν από μερικές εβδομάδες. Αντί το υπουργείο Υγείας να κατανοήσει το πρόβλημα και να δώσει άμεσες λύσεις επέλεξε για μία ακόμα με «μπαλώματα» να καλύψει την δυσμενή κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αντί για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, επιλέχθηκε η μετακίνηση ιατρών από όμορους Νομούς. Πρόκειται για μία επικίνδυνη ουσιαστικά τακτική, η οποία δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Ηλείας. Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της Ηλείας οι εναπομείναντες ιατροί, δίνουν την δική τους σκληρή μάχη προκειμένου να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει καθημερινά. Οι διακομιδές ασθενών από την Ηλεία προς τα νοσοκομεία των όμορων Νομών, κυρίως της Πάτρας, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, όπως άλλωστε και η πολύωρη αναμονή των ασθενών που αναγκάζονται να περάσουν την πύλη των ηλειακών Νοσοκομείων. Την ευθύνη για την δυσμενή κατάσταση που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας έχει αποκλειστικά και μόνο το ίδιο το υπουργείο Υγείας. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter