Ηλεία : Ενα μήνα σε αργία ο δήμαρχος Ηλιδας !

Σαν …βόμβα έσκασε σήμερα η είδηση στην Ηλεία ότι τέθηκε σε αργία για ένα μήνα ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου .

Η πειθαρχική ποινή αφορά σε απόφαση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ο κ. Λυμπέρης , να μην τιμωρήσει υπάλληλο του δήμου Ήλιδας ο οποίος εμπλεκόταν – σύμφωνα με πληροφορίες – σε κατάχρηση σημαντικού χρηματικού ποσού από τα ταμεία του δήμου .

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, που είχε λάβει τη σχετική απόφαση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λυμπέρης είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία και απορρίφθηκε.

Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου ισχύει έως τις 29 Αυγούστου ημερομηνία κατά την οποία ο δήμαρχος κ. Λυμπέρης θα βρίσκεται σε αργία.

Μιλώντας στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης , χαρακτήρισε το όλο θέμα ως θέατρο του παραλόγου με θύμα τον ίδιο, καθώς όπως είπε , ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα , έλεγξε τον συγκεκριμένο υπάλληλο , ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης εφτά ετών και προκάλεσε την έρευνα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης .

« Στην συνέχεια όμως ο υπάλληλος απεβίωσε και παραδόξως αυτός που τιμωρήθηκε ήμουν εγώ που ανέδειξα το θέμα και τιμώρησα τον εν λόγω υπάλληλο» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης. 

Πηγή: apokalypseis.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.