Ηλεία: «Λεφτά υπάρχουν» στην Ήλιδα για την «επούλωση λάκκων», αλλά όχι για τις σχολικές καθαρίστριες

Ηλεία: «Λεφτά υπάρχουν» στην Ήλιδα για την «επούλωση λάκκων», αλλά όχι για τις σχολικές καθαρίστριες

Η δημοτική Αρχή της Ήλιδας, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις Βορίδη, αποφάσισε να μειώσει δραματικά τις προσλήψεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στέλνοντας ουσιαστικά στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενες.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολικά συγκροτήματα, το συνολικό ετήσιο κόστος για να καλυφθούν επαρκώς με συμβάσεις πλήρους ωραρίου (6,5 ωρών) τα σχολεία αρμοδιότητάς τους είναι περίπου 85 χιλιάδες ευρώ. Για να εκτιμηθεί η τάξη μεγέθους του ποσού – όπως λένε – η πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής ενέκρινε μεταξύ άλλων δαπάνη περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για «επούλωση λάκκων»! Αν λάβουμε υπόψη και τους μεγαλοοφειλέτες, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το κόστος των 85 χιλιάδων μπορεί να εξοικονομηθεί και με το παραπάνω.

«Η κατάσταση με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις συνθήκες υγιεινής στα σχολεία των παιδιών μας που ανοίγουν σε λίγες μέρες και τις άθλιες αμοιβές των εργαζομένων, πρέπει άμεσα και υπεύθυνα να αντιμετωπιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας. Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία επί χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απαίτησή τους για πλήρη απασχόληση δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως «κόστος». Ο ρόλος τους πάντα ήταν σημαντικός και ουσιώδης. Ειδικά τα τελευταία χρόνια στις ακραίες συνθήκες της πανδημίας που βιώσαμε όλοι, αναδείχθηκε ακόμα πιο εμφατικά ως καθοριστικός και αναντικατάστατος για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Απαιτεί λοιπόν το μέγιστο σεβασμό. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Συλλόγους Γονέων, Συλλόγους Εκπαιδευτικών αλλά και κάθε ενεργό πολίτη γιατί αφορά τις συνθήκες υγιεινής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εν τέλει όλων μας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιδας και προσθέτει:

«Η Δημοτική Αρχή να μην μετατρέψει με τις αποφάσεις της τις σχολικές μονάδες από Σεπτέμβρη σε υγειονομικές ωρολογιακές βόμβες. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών».

Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας ευρεία σύσκεψη με αίτημα την πλήρη απασχόληση όλων των καθαριστριών και καθαριστών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ήλιδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter