Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής – Εκκενώθηκε χωριό (video)

Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής – Εκκενώθηκε χωριό (video)

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύθηκαν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Φρίξα και Σκιλλουντία της Ηλείας. Ειδικότερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι σε ισχύ για να μην απειληθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας. 

Δύσκολη νύχτα

Ανεξέλεγκτη ήταν χθες το βράδυ η πυρκαγιά στην Ηλεία και οι αρχές εκκένωσαν το χωριό Σκυλλουντία, καθώς οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive, το χωριό ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει. Καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ilialive.gr

Δείτε εικόνες από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν σε κατοικίες:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter