Ηλεία: Οργή προκαλεί η επιχείρηση της κυβέρνησης να εξαπατήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής

Ηλεία: Οργή προκαλεί η επιχείρηση της κυβέρνησης να εξαπατήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους πολίτες της Ηλείας η επιχείρηση της κυβέρνησης να εξαπατήσει με «…καθρεφτάκια και φτηνές χάντρες» τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μία κακόγουστη φιέστα στήθηκε προχθές στην Αμαλιάδα προκειμένου κάποιοι να γιορτάσουν την δημιουργία Γεωργικής μεταλυκειακής σχολής στην περιοχή.

«Το ίδιο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έρχεται σήμερα να ιδρύσει μεταλυκειακές σχολές εκεί που αφαίρεσε τα πανεπιστημιακά τμήματα. Την ίδια στιγμή που ο νομός Ηλείας μένει εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη κάποιοι έρχονται να στήσουν γιορτές προκειμένου να “χρυσώσουν” το χάπι στους πολίτες της Ηλείας δημιουργώντας μεταλυκειακές σχολές. Θα πρέπει ο κ. Συρίγος αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνουν γνωστό τον σχεδιασμό τους για την Ηλεία. Έχει αποδειχθεί ότι αποφασίζουν για εμάς αλλά χωρίς εμάς, θεωρώντας προφανώς ότι κατέχουν το αλάθητο του Πάπα. Η Ηλεία απαιτεί την δημιουργία και λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων.» – επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο συντονιστής ΝΕ Σύριζα ΠΣ Ηλείας, Φλεβοτομος Παναγιώτης.

«Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022 στο αμφιθέατρο του καταργημένου από την Κυβέρνηση ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, εκδηλώθηκε η ποιο κυνική κακόγουστη Κυβερνητική παράσταση , από τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο , με την παρουσίαση ενός δήθεν κυβερνητικού ενδιαφέροντος για το μέλλον της Αγροτικής Οικονομίας του Νομού. Εμπνεύστηκαν προβάλλοντας ένα ασαφές ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την επαγγελματική κατάρτιση των αγροτών 5 ετούς διάρκειας και χωρίς πόρους. Η εμβληματική αναγκαιότητα για την κατάρτιση των αγροτών στο να μαθαίνουν να κλαδεύουν τις ελιές , ισχυρίστηκε ο Κος Συρίγος θα μεταμορφώσουν τους αγρότες σε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ !!!» – καταγγέλλει ο Δημήτρης Κράλλης δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ηλιδας και προσθέτει :

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι οι συμπράττοντες ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΛΑΔΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ και ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, έχουν ως εμπνευσμένη ηγεσία τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ΠΑΤΡΩΝ Κος Μπούρα και τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο . Γνωστοί και οι δυό στον Ηλειακό λαό γιατί από κοινού διέγραψαν την Ηλεία από το Πανεπιστημιακό χάρτη. Κυνικός όμως υπήρξε ο Κος Συρίγος στην τοποθέτησή του ότι ορθά κατάργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αμαλιάδας ως μη βιώσιμο , υποστηρίζοντας ταυτόχρονα θερμά από κοινού με τον Περιφερειάρχη ότι ο Ηλειακός κάμπος είναι ο παραγωγικότερος στην Ελλάδα . Για τις εγκαταστάσεις του καταργημένου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αμαλιάδας, ο Κος Συρίγος πρόβλεψε την αναγέννηση τους με την σχεδιαζόμενη κατάρτιση των αγροτών στο ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!¨

Όπως λέει ο κ. Κράλλης , είναι σαφές ότι η Κυβερνητική εξαγγελία είναι κενού περιεχομένου και εφαρμογής γιατί σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της Ηλείας για να αποφύγει η Κυβέρνηση την λαϊκή καταδίκη της στις επερχόμενες εθνικές εκλογές .

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ηλιδας αποκαλύπτει ότι όταν μία φοιτήτρια θ΄λησε να πάρει τον λόγο στην διάρκεια της «φιέστας» επιχειρήθηκε βίαια από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών , την Διοικήτρια του Καταργημένου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αμαλιάδας και τον επιστρατευμένο σεκιουριτά της συνοδείας Συρίγου , να πετάξουν έξω από τα αμφιθέατρο την ενοχλητική φωνή… που ζητούσε τον λόγο για να απευθύνει ερωτήσεις στον Κο Συρίγο .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter