Ηλεία: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο- Απειλήθηκαν οικισμοί

Ηλεία: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο- Απειλήθηκαν οικισμοί

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο Canadair και δύο Tractores τα οποία πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές μικροεστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα εναέρια.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Ο φόβος των ανέμων

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν ακόμα και τις μικροεστίες καθώς μετά τις 12 το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

Ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών ήταν ολονύχτια καθώς οι φλόγες απείλησαν οικισμούς. Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter