Δυτική Ελλάδα: Πολλά ερωτηματικά για το πρόγραμμα «HUBS» – Άγνοια δηλώνουν οι επιχειρηματίες

Δυτική Ελλάδα: Πολλά ερωτηματικά για το πρόγραμμα «HUBS» – Άγνοια δηλώνουν οι επιχειρηματίες

Την έννοια της φράσης: «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων» – προσπαθούν να μάθουν οι επαγγελματίες της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας αλλά μέχρι αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να τους εξηγήσει τι θέλει να πει ο ποιητής …

Όπου ποιητής …η «γαλάζια» Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία συμμετέχει – όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου: « ως επικεφαλής εταίρος στο έργο CREATIVE@Hubs, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020. Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλία). Το έργο CREATIVE @Hubs εντάσσεται στον Άξονα 1.1 με τίτλο «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs» – CREATIVE@HUBs).

Όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Ηλείας «Πατρίς» αναμένεται η δημιουργία «HUBS» στην Ηλεία για την ανάπτυξη των δημιουργικών επιχειρήσεων !

Το πρώτο «βήμα» – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα – έγινε με την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της ΠΔΕ Ελένης Σπυράκη, του Προϊσταμένου Τμ. Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής ΠΔΕ Σπύρου Παπασπύρου και του καθηγητή Βασίλη Αυδίκου από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας συμμετείχαν, από το τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού η Σίσσυ Νικολάου, από το τμήμα Προμηθειών ο Δημήτρης Ντοάς, από το τμήμα Πληροφορικής ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ευγενία Βλάσση και Άγγελος Νιάρχος και η επιστημ. συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Σανιώ Σωτηροπούλου.

«Σκοπός της δημιουργίας των τεσσάρων «Hubs» είναι η λειτουργία ενός συνεργατικού κόμβου επιχειρήσεων του κλάδου (CreativeHubs) διαρθρωμένου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, που θα αποτελέσει σημείο αιχμής για την τοπική επιχειρηματικότητα. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία συνεργαζόμενων κυψελών, ιδιαίτερα στους τομείς του βιομηχανικού σχεδιασμού, της αξιοποίησης της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της ψυχαγωγίας, των κοινωνικών και τουριστικών εφαρμογών, της διαφήμισης, της μόδας κ.α»

Σχετικά με το INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 μια ολιγόλεπτη αναζήτηση στη Διαύγεια δείχνει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα…

Επιχειρηματίες που ρωτήθηκαν σχετικά από το apokalypseis.gr, δήλωσαν πλήρη άγνοια για το θέμα  και ανέφεραν κατηγορηματικά ότι όσο και αν προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τον τίτλο η την χρησιμότητα του προγράμματος: «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μήπως μπορεί να μας βοηθήσει;

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter