Ηλεία: Προκλητική δικαστική απόφαση κατά αγροτών – συνδικαλιστών

Ηλεία: Προκλητική δικαστική απόφαση κατά αγροτών – συνδικαλιστών

Το πρωτοφανές μήνυμα ότι «όποιος διεκδικεί με δυναμικό τρόπο τα δικαιώματα του θα τιμωρείται με φυλάκιση» έστειλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας στους αγρότες της Ηλείας , προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί που υπηρετούν στην Ηλεία , το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και την απονομή της δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο προχωρώντας ουσιαστικά στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος , καταδίκασε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» , σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή τους αγρότες Θανάση Αντωνάτο και Σωτήρη Αντωνάτο . Ο τελευταίος μάλιστα έχει ποσοστό αναπηρία 80% λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Μεταξύ των κατηγορουμένων υπήρχε κι ένας πεθαμένος ! αγρότης ο αείμνηστος Στάθης Κούφης .

Το «έγκλημα» των Ηλείων αγροτών ήταν , ότι το 2014 συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις είχαν αποκλείσει ειρηνικά και συμβολικά την είσοδο στην ΔΟΥ Αμαλιάδας.

Όπως λένε οι αγρότες , το δικαστήριο δεν σεβάστηκε ούτε τα δικαιώματα για διαμαρτυρία των αγροτών ούτε και το ότι μεταξύ των κατηγορουμένων υπήρχε ένας ανάπηρος συνάδελφός τους .

« Η δικαιοσύνη στην Ηλεία έλαμψε για ακόμα μια φορά με το ταξικό της μάτι και καταδίκασε τους αγρότες επειδή είχαν το «θράσος» να αγωνιστούν για το δίκιο και τα δικαιώματα τους . Η σύνθεση της έδρας του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας εξαντλώντας το μίσος των νόμων της αστικής τάξης καταδίκασε με 12 μήνες φυλακή συνδικαλιστές αγρότες. Στην ΔΟΥ πήγαμε και δεν προκαλέσαμε κανένα πρόβλημα ούτε κάναμε ζημιές ούτε προπηλακίσαμε κάποιον . Δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν ούτε οι καταδίκες, ούτε οι ένστολοι και οι ασφαλίτες που γεμίζουν τα δικαστικά μέγαρα για να μας φρουρούν σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο Χρήστος Γιαννόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και κατήγγειλε ότι αστυνομικοί που παρευρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας επιχείρησαν να τους αρπάξουν το πανό διαμαρτυρίας που είχαν απλώσει πάνω στο πεζοδρόμιο !

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας και τονίζει ότι τα «αγροτοδικεία» δεν θα φοβίσουν τους αγρότες.

apocalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter