Ηλεία: Προκλητική τοποθέτηση συνδικαλιστή αστυνομικού για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ηλεία: Προκλητική τοποθέτηση συνδικαλιστή αστυνομικού για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Στο θέμα της εγκληματικής ενέργειας του αστυνομικού κατά του 16χρονου παρενέβησαν διάφορες οργανώσεις πανελλαδικά καθώς και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας το οποίο εξέφρασε την ανησυχία της για τις αυξανόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Παρεμβάσεις έγιναν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή με χαρακτηριστική την τοποθέτηση του  Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που έκανε λόγο για «Κτήνος με στολή προστασίας του πολίτη».

Ο Ηλείος συνδικαλιστής αστυνομικός Γρηγόρης Κατσώλης, χωρίς να καταδικάζει η να προβληματίζεται από την  εγκληματική ενέργεια του συναδέλφου να πυροβολήσει  πισώπλατα τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι επειδή άφησε απλήρωτο το πρατήριο υγρών καυσίμων, χαρακτηρίζει την πράξη του συναδέλφου του…αστυνομικό ζήτημα, τα βάζει με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν και αναδεικνύουν το θέμα, επιτίθεται στα κόμματα που αντέδρασαν μιλώντας πολιτική αντιπαράθεση και για τακτική πόλωσης από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας…»

Στην ανάρτησή του ο Ηλείος συνδικαλιστής αστυνομικός αναφέρει:   

«Για ακόμα μια φορά ένα αστυνομικό ζήτημα μετατρέπεται σε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης βάζοντας στο στόχαστρο το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η τακτική πόλωσης του κλίματος που ακολουθείται από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου  οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία, καθώς δίνει χώρο και ασυλία στη δράση των θερμοκέφαλων που επιδιώκουν αντεκδίκηση, καταστροφές και μπαχαλοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας.

 Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και έχει ως βασικό στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Για αυτό η επίσημη πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον Έλληνα Αστυνομικό και να ενισχύσει το έργο του με κάθε μέσο. Καθίσταται επιτακτική πλέον η ανάγκη για άμεση προμήθεια και τοποθέτηση καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου  στις στολές όλων των Αστυνομικών που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες, διαφορετικά τα τηλεδικαστήρια θα συνεχίσουν να καταδικάζουν τους συναδέλφους χωρίς κανέναν ενδοιασμό.»

«Αυτά που ισχυρίζεται δημόσια ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι Ηλείοι αστυνομικοί. Εκφράζουν μόνο τον ίδιο» – ανέφεραν συνάδελφοί του.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας με μηνυτήρια αναφορά της προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου του Documento και μέλους της ΕΣΗΕΑ Μάκη Νοδάρου κατηγορώντας τον για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» που σχετίζονταν με δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του, αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας στην Ηλεία  τα οποία προκάλεσαν πανελλαδικά αίσθηση.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές ζητούσαν την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου ξεπερνώντας με τη στάση τους κάθε όριο φασιστικής νοοτροπίας, καθώς εκτός της μηνυτήριας αναφοράς εξουσιοδότησαν με επίσημη απόφασή τους δικηγόρο του Πύργου προκειμένου να ζητήσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του δημοσιογράφου «σε κάθε περίπτωση που ο δημοσιογράφος αναφέρεται δυσμενώς στην αστυνομία και στους αστυνομικούς»! Διαβάστε εδώ

Διαβάστε επίσης: Αστυνομικοί εναντίον δημοσιογράφου για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ

Όμως με την 28/2022 διάταξή του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηλείας Ευάγγελος Μιχαήλος έθεσε στο αρχείο τη μηνυτήρια των Ηλείων συνδικαλιστών αστυνομικών καθώς έκρινε με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο και στοιχεία ότι δεν στοιχειοθετούνται τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων και ότι η μήνυση των αστυνομικών ήταν προδήλως νόμω αβάσιμη…

Διαβάστε επίσης: Απόφαση-ύμνος στην ελευθεροτυπία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter