Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις υπό το φόβο κοινωνικής οργής – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον Σεπτέμβριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις υπό το φόβο κοινωνικής οργής – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον Σεπτέμβριο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμάζει το έδαφος για δυσμενείς καταστάσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς στην ενέργεια από τον προσεχή χειμώνα, με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να αναφέρει στις σημερινές ανακοινώσεις τις κρατικές επιδοτήσεις για τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου.

Υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στις τιμές της κιλοβατώρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε νέο πακέτο επιδοτήσεων για τον ερχόμενο μήνα, επικαλούμενη τις διεθνείς εξελίξεις στο ενεργειακό όσον αφορά το άλμα στις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι το νέο πακέτο αφορά σε επιδότηση 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα οικιακά τιμολόγια που αφορά 6 εκατομμύρια οικιακές παροχές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, μιλώντας για απορρόφηση του 94% του ποσού της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας.

H επιδότηση ανέρχεται στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση φθάνει στα 67,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για τις επαγγελματικές παροχές ισχύος μέχρι 35kVA στα 60,4 λεπτά, για τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές στα 34,2 λεπτά και για το αγροτικό τιμολόγιο στα 63,9 λεπτά.

Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Το περασμένο Σάββατο έγιναν γνωστές οι τιμές που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επιδοτήσεων με στόχο την «απορρόφηση» μέρους της αλματώδους αύξησης των τιμών ανά κιλοβατώρα.

Για τη ΔΕΗ ανακοινώθηκε τιμή 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 ευρώ για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter