Ηλεκτρικό ρεύμα: Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός και τον Δεκέμβριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός και τον Δεκέμβριο

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει σε όλους τους τομείς και οι καταναλωτές πασχίζουν να… βγει ο μήνας, ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας:

  • Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, στα 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για κατανάλωση πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε:

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

* Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ MWh.

* Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 171 Euro/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά MWh.

* Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001 KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 81 ευρώ ανά MWh. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια

* Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 KWh, η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται στα 183 ευρώ ανά ΜWh.

* Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 34Euro/MWh.

* Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 221 ευρώ ανά MWh.

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter