Ηλεκτρικό ρεύμα: Χρωματιστά τιμολόγια και μόνο εκκαθαριστικοί λογαριασμοί από το 2024 (Video)

Ηλεκτρικό ρεύμα: Χρωματιστά τιμολόγια και μόνο εκκαθαριστικοί λογαριασμοί από το 2024 (Video)

Ενώ ακόμα οι καταναλωτές δεν έχουν καταλάβει πως θα διαλέξουν τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προαναγγείλει πως από την 1η Ιανουαρίου σταματούν οι έναντι λογαριασμοί.

Δείτε επίσης: Ρεύμα: Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερα πολύχρωμα αδιέξοδα!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Σήμερα, η καταμέτρηση γίνεται σε τετραμηνιαία βάση με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα ο καταναλωτής να πληρώνει κατά προσέγγιση. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει το προσωπικό για καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα και υπάρχει λόγος που το κάνουμε. Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειώσουμε τις ρευματοκλοπές».

Αυτά είναι τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιες είναι οι διαφορές – Τι πρέπει να προσέχουμε (Videos)

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας για τα χρωματιστά τιμολόγια πως: «Με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία, είμαστε υποχρεωμένοι να αφήνουμε τους παρόχους ελεύθερους να κάνουν εμπορική πολιτική, δηλαδή να έχουν αυτά τα 130 και πλέον διαφορετικά τιμολόγια και η ΡΑΑΕΥ μας πρότεινε να τα εντάξουμε σε τρεις κατηγορίες».

Τι ισχύει για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος

Τα χρωματιστά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2023 δίνουν τέσσερις επιλογές οι οποίες θα συμβολίζονται με διαφορετικό χρώμα.

Ο υπουργός είπε: «Δεν αλλάζει ο αριθμός των τιμολογίων, αλλά το πώς κατηγοριοποιούνται και το γεγονός ότι προστέθηκε η χρωματική σήμανση για τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Στην πράξη, μπλε είναι τα σταθερά τιμολόγια, κίτρινα τα κυμαινόμενα, πορτοκαλί τα δυναμικά, και σε αυτά προστέθηκε από την Πολιτεία το πράσινο, ειδικό τιμολόγιο, στο πλαίσιο του οποίου η τιμή χρέωσης kWh, από την 1η Ιανουαρίου 2024, θα ανακοινώνεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ. Η εν λόγω τιμή θα είναι “κλειδωμένη” για ολόκληρο τον μήνα, με πάγιο που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter