«Ηλεκτρισμένη» κακοκαιρία: Έπεσαν 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

«Ηλεκτρισμένη» κακοκαιρία: Έπεσαν 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 10.500 κεραυνούς στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα έως τις 13:00, από τους οποίους περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα θα σταματήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 25, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 17 έως 28, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 28, στο Ιόνιο από 19 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 26 (τοπικά στη Ρόδο έως 28), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 26 (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 28).

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα έως τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter