Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πλήρης λειτουργία 15 Νοεμβρίου

Ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής : Πρεμιέρα σήμερα - Μέχρι πότε ισχύουν τα χάρτινα

Μονό ηλεκτρονικό εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ από σήμερα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα θα ισχύουν και τα χάρτινα εισιτήρια. 

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ πως το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα λειτουργήσει πλήρως έως τις 15 Νοεμβρίου 2017. Και πρόσθεσε πως «έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 180.000 προσωποποιημένες κάρτες».

Εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο».

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.