Ηλεκτροσόκ

Ηλεκτροσόκ

Η ακρίβεια που χτυπάει εδώ και μήνες την ελληνική οικονομία έχει πλέον γονατίσει την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών, προκαλώντας σεισμικές αναταράξεις στην αγορά.

Οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος κινούνται πέραν πάσης λογικής και αναμένεται να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά, καθώς κυρίως η νέα γερμανική κυβέρνηση Σολτς κλιμακώνει τη διένεξή της με τη Ρωσία, αρνούμενη να ανοίξει τον αγωγό Nord Stream.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσης τάσης, οι οποίες πληρώνουν το ρεύμα τέσσερις φορές πλέον πιο ακριβά, προσανατολίζονται στη μείωση της παραγωγής για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους, κινούμενες μόνο με διακανονισμούς. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί καταρρέουν. Μπορεί ο πληθωρισμός να κινείται σε μονοψήφια νούμερα, οι τιμές των προϊόντων όμως σε λαϊκές και σουπερμάρκετ αυξάνονται με ρυθμούς σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και 20%.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη περί άλλα τυρβάζει. Ειδικά ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ζει κυριολεκτικά στον κόσμο του, πιστεύοντας ότι οι ανατιμήσεις είναι απόρροια της επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Μόνο που οι Ελληνες πολίτες δεν μπορούν πλέον να αναπνεύσουν από την πολιτική που εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς οι «σοφοί» του Κυριάκου. Υγεία, οικονομία, παιδεία στενάζουν από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί.

Οι φετινές εορτές είναι εφιαλτικές, με τους θανάτους από τον κορονοϊό να ξεπερνούν τις 20.000, τα καταστήματα να παραμένουν άδεια, τα διαμερίσματα να είναι παγωμένα με τα καύσιμα να… καίνε και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα βλέπει όλα τέλεια.

Η τάση του ηλεκτροσόκ όμως ανεβαίνει και όταν πέσει είναι σίγουρο ότι τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter