Ηλίας Μίχος: Ο γαλάζιος κομματάρχης με τις υψηλές διασυνδέσεις

Ηλίας Μίχος: Ο γαλάζιος κομματάρχης με τις υψηλές διασυνδέσεις

Ο βίος και η πολιτεία του Ηλία Μίχου που για χρόνια ολόκληρα καλλιεργούσε το προφίλ του θεοσεβούμενου οικογενειάρχη

Στενούς δεσμούς με τη ΝΔ και την εκκλησία διέθετε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος για χρόνια ολόκληρα καλλιεργούσε το προφίλ του ευυπόληπτου, θεοσεβούμενου οικογενειάρχη και «προστάτη» μικρών παιδιών.

Οπως αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το Documento, ο υπόδικος παιδοβιαστής ήταν παράγοντας της ΝΔ στην περιοχή του Κολωνού αλλά και μέλος του κόμματος – εγγεγραμμένος στην τοπική οργάνωση. Κατά καιρούς ανέβαζε στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες με κορυφαία στελέχη και υπουργούς της ΝΔ σε μια επίδειξη των κοινωνικών του γνωριμιών. Μεταξύ αυτών ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο τέως περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Ο τελευταίος μιλώντας δημόσια είχε παραδεχτεί ότι είχε δεχτεί μηνύματα από τον Ηλ. Μίχο μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τη δράση του, με τον πρώην περιφερειάρχη να υποστηρίζει ότι δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε αυτά.

Επίσης επί κυβέρνησης Σαμαρά ο Ηλ. Μίχος είχε συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, καθώς προμήθευε με είδη καθαριότητας μέσω του καταστήματός του το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Στον Κολωνό –και ευρύτερα στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων– είχε αναπτύξει έντονη πολιτική δράση. Στην ίδια περιοχή η σύζυγός του ήταν εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος με την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και παράλληλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του συζύγου της η ίδια διεγράφη από τη δημοτική παράταξη Αθήνα Ψηλά του Κ. Μπακογιάννη.

Αντίθετα, η ΝΔ δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δυσώδη δράση του ο Ηλ. Μίχος δεν διεγράφη πάραυτα από τη ΝΔ, αλλά ανεστάλη απλώς η κομματική του ιδιότητα. Η οριστική διαγραφή ήρθε μέρες μετά, όταν ξέσπασε οργή στα social media.

Εκτός από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα, ο Ηλ. Μίχος διέθετε στενούς δεσμούς με την εκκλησία, ενώ για τρία χρόνια ήταν επίτροπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού στον λόφο Σκουζέ. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες με τον υπόδικο παιδοβιαστή να κρατά τον σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου ή να ασπάζεται εικόνες, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι υπηρετεί πιστά το τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, ώστε να κρύβει την αρρωστημένη δράση του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter