Ηλίας Ζερβός: Ο αγαπητός δικηγόρος των κωμικών σειρών, οι μεταγλωττίσεις και το θέατρο (Video)

Ηλίας Ζερβός: Ο αγαπητός δικηγόρος των κωμικών σειρών, οι μεταγλωττίσεις και το θέατρο (Video)

«Έφυγε» σε ηλικία 65 ετών από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταγλωττίσεων, Ηλίας Ζερβός, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να γνωστοποιεί τη θλιβερή είδηση το πρωί της Δευτέρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Ζερβός 

Ο Ηλίας Ζερβός αποτέλεσε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο ηθοποιό στο κοινό, λόγω της παρουσίας του σε δύο από τις χαρακτηριστικότερες κωμωδίες της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», όπου υποδυόταν τον δικηγόρο Νίκο Γρέβια, αλλά και στο «Άκρως Οικογενειακόν», στον ρόλο του -δικηγόρου- Ηλία Χατζηδημητρακόπουλου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1956 στην Κωνσταντινούπολη, με την οικογένειά του να έρχεται στην Ελλάδα λίγα χρόνια αργότερα, ελέω της ταραγμένης περιόδου για τον ελληνικό πληθυσμό της πόλης την εποχή εκείνη. «Ήμασταν Έλληνες, εδώ δεν βρεθήκαμε σε μία ξένη χώρα, αλλά είχαμε μία ζωή εκεί, μία καλή ζωή. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ήταν άγνωστος τόπος για μας. Και να επιβιώσεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα», είχε δηλώσει στην εκπομπή «Φλερτ» της ΕΡΤ.

Ο Ζερβός αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Η θεατρική του πορεία ξεκινά το 1982 με την παράσταση «Ρήσος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Ακολούθησε μία μακρά πορεία που έφτασε έως τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, με τον Ζερβό να καταγράφει συμμετοχή σε δεκάδες παραστάσεις.

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε το 1987 στον «Πόντιο Πιλάτο» της ΕΡΤ, για να ακολουθήσει μία δεκαετία guest παρουσιών σε κωμικές και δραματικές σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση, πριν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο «Φτερούγισμα του γλάρου» στην ΕΡΤ (1998) και τις εμφανίσεις του σε επεισόδια του «Κων/νου και Ελένης» και του «Άκρως Οικογενειακόν» που τον έκαναν ευρέως γνωστό.

Aκολούθησαν παρουσίες σε σειρές όπως το «Κόκκινο Δώματιο», η «Πολυκατοικία» με τελευταία το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Από το 1990 ήταν μέλος της Audio Visual δανείζοντας τη φωνή του και έχοντας την επιμέλεια σε δεκάδες παραγωγές κινουμένων σχεδίων, αλλά και μεταγλωττισμένων σειρών.

Ο Ηλίας Ζερβός ήταν ενεργό μέλος του ΣΕΗ, ενώ στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 συμμετείχε ως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter