Ηλιόπουλος για φαινόμενα λογοκρισίας: Οι κυβερνητικοί μονόλογοι δεν μπορούν να τους διασώσουν

Ηλιόπουλος για φαινόμενα λογοκρισίας: Οι κυβερνητικοί μονόλογοι δεν μπορούν να τους διασώσουν

Στα φαινόμενα μονομέρειας που υπάρχει στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης αναφέρεται ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος κάνει λόγο και για την λογοκρισία που επιβάλλει όλο και πιο συχνά το Facebook σε αναρτήσεις που αμφισβητούν αυτή την πρακτική, με τελευταία παραδείγματα τα μπλοκαρίσματα λογαριασμών των δημοσιογράφων Έλενας Ακρίτα και Ευγενίας Λουπάκη, αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Η απελπιστική μονομέρεια που υπάρχει στην τεράστια πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης φαίνεται πως δεν είναι αρκετή σε κάποιους. Η έκφραση γνώμης και κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενοχλεί το “σύστημα της σιωπής”. Τη στιγμή που η αναπαραγωγή κακοποιητικού λόγου γίνεται ανεκτή, στοχοποιούνται δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην ασκούμενη πολιτική.

Τελευταία παραδείγματα ο λογαριασμός της Έλενας Ακρίτα και της Ευγενίας Λουπάκη. Ταυτόχρονα λογοκρισία υπήρξε και στον λογαριασμό του Παύλου Πολάκη ακριβώς επειδή διαμαρτυρήθηκε για αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνία που δείχνει “το σύστημα της σιωπής” αποτελεί ξεκάθαρα ένδειξη αδυναμίας. Ο φόβος ακόμα και για την έκφραση γνώμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν δείχνει απλά αυταρχισμό, δείχνει ένα σύστημα εξουσίας που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να σταθεί σε συνθήκες ανοιχτής δημόσιας αντιπαράθεσης.

Να είναι σίγουροι ότι ούτε η προσπάθεια επιβολής σιωπής, ούτε οι κυβερνητικοί μονόλογοι μπορούν να τους διασώσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter