Ηλιόπουλος για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Το Politico επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης

Την αποκάλυψη του Politico σχολιάζει με on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα «επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».

«Όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη “λόγους εθνικής ασφάλειας” και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων. Τότε που υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα.
Η συνέχεια είναι γνωστή» σχολιάζει ο Ν. Ηλιόπουλος φέρνοντας στο τραπέζι τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

«Τρεις μέρες μετά αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι Δημητριάδης και Κοντολέων, μπας και γλιτώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πιάστηκε “με τους κοριούς στην πλάτη”. Κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας τον υποκριτικό χαρακτήρα των παραιτήσεων αλλά και τον ρόλο ηθικού αυτουργού που επιτελεί ο πρωθυπουργός αναφορικά με την χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator για παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων.

«Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων», κλείνει την δήλωσή του.

YouTube video player