Ηλιόπουλος για Βαρτζόπουλο: Ο Μένγκελε θα υπέγραφε τις απόψεις του και με τα δύο χέρια

Ηλιόπουλος για Βαρτζόπουλο: Ο Μένγκελε θα υπέγραφε τις απόψεις του και με τα δύο χέρια
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Την αποπομπή του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου ζήτησε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, στον απόηχο των απαράδεκτων δηλώσεων που έκανε χθες αναφορικά με τη… «βιολογική βάση της γυναικοκτονίας».

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να στείλει τον υφυπουργό «σπίτι του και γρήγορα».

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε:

«Ο κ. Βαρζτόπουλος είναι ακόμα στην θέση του;
Οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές θέσεις του υφυπουργού Υγείας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο βασικός χορηγός της ακροδεξιάς.
Τις απόψεις του κ. Βαρτζόπουλου ο Μένγκελε θα τις υπέγραφε με δύο χέρια. Το υπουργείο δικαιοσύνης να απαντήσει αν δέχεται την θέση ότι “οι γυναικοκτονίες έχουν βιολογική βάση”. Να απαντήσει η κυβέρνηση αν δέχεται την θέση που ξεπλένει δολοφόνους.
Μόνη λύση να πάει σπίτι του και γρήγορα».

Ο Δ. Βαρτζόπουλος είχε δηλώσει πως «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει την τροφή».

Μάλιστα, για να ενισχύσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του τόνισε , πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο υφυπουργός υγείας δε δίστασε να υιοθετήσει ακόμη και επιχειρήματα της ακροδεξιάς, καθώς για τον ίδιο οι νέοι είναι βίαιοι, καθώς «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter