Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης καλλιεργεί τον διχασμό για να φορτώσει στους πολίτες την αποτυχία στο μέτωπο των εμβολιασμών

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης καλλιεργεί τον διχασμό για να φορτώσει στους πολίτες την αποτυχία στο μέτωπο των εμβολιασμών

Για «προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας προκειμένου να φορτωθεί στους πολίτες η αποτυχία της κυβέρνησης και στο μέτωπο του εμβολιασμού», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μια κυβέρνηση που είχε διακηρυγμένο στόχο να έχουμε οικοδομήσει ένα τείχος συλλογικής ανοσίας στο 70% αρχές του καλοκαιριού, όταν έχει πέσει 30% έξω, πρέπει να εξηγήσει ποιος ευθύνεται», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να μην ευθύνονται ποτέ σε αυτή τη χώρα και μονίμως να ευθύνονται οι πολίτες».

Επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης» και υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει σίγουρα να αποφύγουμε είναι να προκληθεί ένας μικρός ‘εμφύλιος’ μέσα στην κοινωνία, όπως δυστυχώς προσπαθεί να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης… Τη στιγμή που στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στο 36%, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στοχοποιεί όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ως ‘ψεκασμένους’, τότε δίνει την εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά προσπαθεί να φτιάξει έναν εχθρό μέσα στην κοινωνία για να μετακυλίσει τη δική του αποτυχία».

Στον απόηχο της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ανοιχτές σε όλα τα ενδεχόμενα, ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, βάζοντας μπροστά το πρόγραμμά μας, το οποίο έχει τρεις κεντρικούς άξονες: Ο πρώτος άξονας είναι η θωράκιση του κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, ο δεύτερος είναι η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να ‘ανασάνουν’ και ο τρίτος άξονας είναι η στήριξη της εργασίας, μέσα από αύξηση των μισθών και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων…Αυτοί οι τρεις άξονες μπορούν να ορίσουν ένα σχέδιο για μια νέα αρχή για την κοινωνία, μια νέα αρχή για την χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter