Ηλιόπουλος: «Ο Καραμανλής και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να δώσουν απαντήσεις»

Ηλιόπουλος: «Ο Καραμανλής και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να δώσουν απαντήσεις»

Απαντήσεις και εξηγήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη ζητά με δηλώσεις του ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτοί οι οποίοι πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή της Βουλής για να δώσουν απαντήσεις είναι ο κ. Καραμανλής και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που είναι ακόμα στη θέση της», ανέφερε και στην συνέχεια σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού: «Οι εργαζόμενοι έχασαν συναδέλφους τους στο δυστύχημα. Και ήταν μεγάλη απρέπεια του κ. Μητσοτάκη στου υπουργικό συμβούλιο να μιλήσει για “συντεχνίες” και “εργατοπατέρες” που δήθεν κρατάνε πίσω την Ελλάδα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί έχουμε ένα δυστύχημα για το οποίο οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν, φώναζαν για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών και επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ούτε καν τους συνάντησε. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση και μια μεγάλη υποκρισία. Την πρώτη μέρα μετά το δυστύχημα, ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε να πει ότι οφείλεται “κυρίως σε ανθρώπινο λάθος”. Όταν έχεις βγάλει τόσο γρήγορα πόρισμα, δίνεις την εντύπωση στον κόσμο ότι δεν σε ενδιαφέρει να δοθούν πραγματικές απαντήσεις, σε ενδιαφέρει απλά να μειώσεις την ευθύνη που αντικειμενικά έχεις όταν ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στο τέλος μιας κυβερνητικής θητείας».

Συνεχίζοντας έθεσε μία σειρά ερωτηματικά που απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις: «Για ποιο λόγο το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου που λειτουργούσε στα κεντρικά του ΟΣΕ, στην Καρόλου, μέχρι το ’20, έπαψε να λειτουργεί. Για ποιο λόγο σταμάτησε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα που μέχρι το ’19 υπήρχε. Για ποιο λόγο ο σταθμός της Λάρισας ο οποίος λειτουργούσε με 25 σταθμάρχες έμεινε με 10 και μάλιστα σε μια κρίσιμη βάρδια υπήρχε μόνος του ένας άνθρωπος χωρίς την κατάλληλη εμπειρία. Όταν σε μία τέτοια θέση βρίσκεται ένας άνθρωπος χωρίς την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και με όλες τις παρατυπίες που από ό,τι φαίνεται έγιναν για να βρεθεί εκεί, δεν είναι ανθρώπινο λάθος, είναι συστημικό λάθος».

‘Ασκησε κριτική στον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών και Υποδομών λέγοντας: «Όταν 10 μέρες πριν το δυστύχημα ο κ. Καραμανλής στη Βουλή απαντούσε σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και φώναζε ότι είναι ντροπή να θέτουμε ζητήματα ασφάλειας για το σιδηρόδρομο, δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα; Σε αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις οι χιλιάδες άνθρωποι που κατεβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο δρόμο. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουμε μόνο ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά ότι στα Τέμπη εκτροχιάστηκε η χώρα. Και όλοι θα κριθούμε πολύ αυστηρά αυτό το διάστημα», τόνισε».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter