Ηλιόπουλος στο αντιρατσιστικό debate: Ο Μπακογιάννης πατά σε δυο βάρκες καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους

Ηλιόπουλος στο αντιρατσιστικό debate: Ο Μπακογιάννης πατά σε δυο βάρκες καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στον απόηχο της τραγωδίας στη Νέα Ζηλανδία, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της έκθεσης/καμπάνιας «Βάλ’τους Χ», διοργάνωσε το «Debate για τη ρατσιστική βία στο κέντρο της Αθήνας», μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πολύ σημαντική καμπάνια η οποία φωτίζει τη μνήμη της πόλης για την φασιστική βία και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Παράλληλα, ορίζει ένα διαφορετικό πλαίσιο στο ζήτημα της ασφάλειας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε: 

– Η ασφάλεια είναι δικαίωμα για όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού.

– Μια δημοκρατική πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση του φόβου.

– Χωρίς το φόβο δε θα είχαμε ζήσει το λιντσάρισμα ενός νέου ανθρώπου, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια (Ζακ Κωστόπουλος).

– Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της ΧΑ.

«Ασφάλεια στην Αθήνα σημαίνει να σπάσουμε την εγκατάλειψη και να φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες στις γειτονιές της πόλης»

– Πανευρωπαϊκό ρεκόρ τα «0 ευρώ» που έδωσε το 2018 ο δήμος για τον ηλεκτροφωτισμό

– Κοινωνική πολιτική για την κατοικία και μεικτές χρήσεις

– Πολιτική που θα καταπολεμά το Ρατσισμό

– Αδιαμεσολάβητη επαφή των ενώσεων των μεταναστών

– Αναβάθμιση των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών του Δήμου

– «Μαγικό ραβδί» ο πολιτισμός.

– Εκπαιδευτικά προγράμματα γλωσσομάθειας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μετανάστες και πρόσφυγες.

Για το ζήτημα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σημείωσε: 

«Η απλή αναλογική είναι τεράστια ευκαιρία για τους ανθρώπους αυτής της πόλης. Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε κάποιες καλές στιγμές συντονισμού απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

Συνεχίζοντας ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι θρασύδειλοι. Να καταλάβουν ότι δεν τους φοβόμαστε. Να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά.

Όσοι υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα δίνουν χώρο στους χρυσαυγίτες.

«Στην έκθεση της καμπάνιας «Βαλ’ τους Χ», έβγαλα μία φωτογραφία από το απόσπασμα της κατάθεσης της μητέρας του δολοφονημένου από Χρυσαυγίτες, Σεχζάτ Λουκμαν, η οποία λέει «δεν καταλαβαίνω, δεν κάνουν έτσι οι άνθρωποι», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δριμεία κριτική στον Κώστα Μπακογιάννη

«Ο αντιρατσισμός είναι εύκολος στα λόγια, αλλά κρίνεται στην πράξη».

– Ο κύριος Μπακογιάννης, επιχειρεί να πατήσει σε δυο βάρκες, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

– Βρίσκεται στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, που υπήρξε πολέμιος του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, ρίχνοντας νερό στον μύλο της ακροδεξιάς.

– Δεν βρήκε δυο λόγια να πει για την χυδαία επίθεση που δέχθηκα από τον γνωστό προπαγανδιστικό μηχανισμό του κόμματος του στο διαδίκτυο, την “Ομάδα Αλήθειας”, όταν είπα το αυτονόητο, πως οι μετανάστες που ζουν εδώ πρέπει να ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να διαμορφώνουν έτσι σε έναν βαθμό το μέλλον τους.

– Δεν σχολίασε ποτέ τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος του, Αντώνη Σαμαρά, ότι “πρέπει να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες”. Κάθε λέξη αυτής της δήλωσης είναι ταυτόσημη με το πολιτικό σχέδιο της Χρυσής Αυγής.

– Επέλεξε ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων να επισκεφτεί την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με “συνοδό” γνωστή ακροδεξιά φιγούρα που είχε πρωτοστατήσει στο κλείσιμο της παιδικής χαράς της περιοχής.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Καθαρές κουβέντες λοιπόν, ειδικά όταν το μέλλον και η αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, από την άνοδο του φασισμού και από τα τραγικά αποτελέσματα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας που επιτίθεται και δολοφονεί ανθρώπους επειδή έχουν άλλη θρησκεία, φύλο, καταγωγή ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ούτε υπεκφυγές και μισόλογα, ούτε κενά περιεχομένου εύπεπτα θεωρητικά σχήματα.

Ο επόμενος Δήμαρχος της Αθήνας πρέπει να αγωνιστεί για μια πόλη ανοιχτή σε όλους. Για μια πόλη που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου της και θα του παρέχει ασφάλεια.

Ο κύριος Μπακογιάννης έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν θέλει να το κάνει». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter